PNL: PSD pregătește “conservarea” lui Liviu Dragnea; acesta nu a fost condamnat pentru organizarea referendumului, ci pentru încălcarea legii

PSD  pregătește  conservarea” lui Liviu Dragnea; acesta nu a fost condamnat pentru organizarea referendumului, ci pentru încălcarea legii

 

PNL îi atrage, din nou, atenția lui Victor Ponta că  Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte care nu au legătură cu demersul politic de declanșare a referendumului din 2012, ci se referă la o responsabilitate individuală.  Nu poate fi acceptată denaturarea către un sens politic a unei decizii a instanței și nici multiplicarea răspunderii individuale în fața legii către o responsabilitate colectivă politică. De asemenea, respingem ideea nocivă că instanțele ar fi sancționat oamenii care au votat, așa cum s-a exprimat din păcate premierul.

Subliniem că  liderii PNL au participat cu bună-credință în campania electorală pentru referendum, într-o luptă politică aprinsă, dar normală într-o țară democratică.

 

Respingem comportamentul  public al premierului Victor Ponta care  încearcă prin orice mijloace să minimalizeze decizia justiției sprijinindu-l pe Liviu Dragnea. În acest sens, cerem conducerii PSD să nu pună, din nou, în dificultate clasa politică românească în fața partenerilor internaționali prin “conservarea”  lui Liviu Dragnea într-o poziție influentă în PSD.

PSD orchestrează  un joc lamentabil prin încercarea de protejare a lui Liviu Dragnea, partidul condus de Victor Ponta dorind să creeze un curent de opinie care să determine menținerea domnului Dragnea într-o poziție-cheie  în partid. O dovadă în acest sens este chiar declarația ambiguă a lui Liviu Dragnea, potrivit căruia își va depune mandatul din funcția de președinte executiv al PSD, însă partidul va decide asupra acestei situații.

Victor Ponta și PSD  nu înțeleg, nici după 6 luni, că prin înfrângerea în alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, la un scor drastic, și-au pierdut legitimitatea în fața majorității publicului.

 

Departamentul de Comunicare al  PNL