PNL Dolj: Taximetrie electorală la Bârca și Țuglui. Plângere penală la Țuglui

 

            PSD continuă cu aceleaşi practici pe care le-am văzut timp de 30 de ani la toate scrutinurile electorale. În comuna Bîrca directorul Liceului „Adrian Păunescu”, Dumitru Petre, cara oamenii la vot cu mașina directorului de la prestații sociale. Dovadă stau imaginile transmise de cetățenii din comună care ne-au informat că pe tot parcursul zilei directorul liceului a fost văzut efectuând mai multe transporturi cu votanți. Ceea ce face acest director de școala este descalificant. PNL Dolj nu tolerează astfel de practici și cerem conducerii IPJ Dolj să supravegheze și să intervină în astfel de cazuri astfel încât rezultatul alegerilor să nu fie viciat de practicile comunistoide ale PSD.

Un caz deosebit de grav s-a petrecut în urmă cu două ore în comuna Țuglui unde reprezenantul USR, profesorul Tudor Adrian Țițirigă a fos lovit de un angajat al primăriei care făcea taximetrie electorală. Incidentul a avut loc în apropierea secției de votare 509 din comună. Reprezentantul USR a fotografiat momentul în care, din mașina angajatului primăriei Țuglui, coborau două persoane ce fuseseră aduse pentru a vota. Acesta este moment în care reprezentantul USR a fost scuipat, înjurat și lovit de angajatul primăriei. Momentul a fost surprins și de camerele de supraghere din comună. În acest caz a fost sesizată poliția  iar reprezentantul USR a depus plângere penală pentru loviri și alte violențe. Nu este de mirare că astfel de incidente au loc în comunele conduse de primari PSD, acolo unde poliția se face că nu vede practicile partidului ce se află de 30 ani la putere în județul Dolj. Ba mai mult, agentul de poliție din comună, prezent pentru calmarea spiritelor și-a permis să-i recomande colegilor de la PNL șiUSR: “Nu mai faceți poze. Luați-vă domeniul public acasă!”

Condamnăm ferm astfel atitudini atât din partea unui angajat al unei instituții publice cât și din partea unui organ al legii care ar trebui să intervină pentru a se asigura că procesul de vot se desfășoară în limite legale și nu pentru  a proteja interesele unui  primar PSD.

Biroul de presă al PNL Dolj

 

NR: Incidentul sesizat de PNL la Țuglui a fost cercetat de poliție, după cum precizează reprezentanții IPJ Dolj: „Polițiștii Secției 3 Politie Rurala Bucovat au fost sesizați de un bărbat de 42 de ani, din Țuglui, cu privire la faptul ca, in timp ce se afla pe o stradă din localitate, a fost agresat fizic de un alt bărbat, pe motiv că i-a făcut fotografii, in timp ce transporta 2 persoane la vot. Din verificările efectuate a rezultat că un bărbat de 49 de ani ar fi transportat un bărbat de 73 de ani, care se deplasa cu ajutorul unui cadru metalic, acesta fiind însoțit și de fiica sa de 53 de ani, cei doi fiind rude cu cel care ii transporta. In cauza a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”.