PNL Dolj: PSD, inamic pentru 145.114 doljeni

 

Conform datelor statistice oficiale, în județul Dolj există 110.998 proprietari de terenuri agricole și 34.116 proprietari de terenuri forestiere, persoane fizice. Conform unei inițiative a Partidului Național Liberal, aceștia ar fi avut șansa de a-și intabula gratuit terenurile, ceea ce ar fi reprezentat un sprijin real pentru acești proprietari, marea majoritate fiind în situația de a nu avea resursele financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces.

În acest sens, PNL a identificat sursele de finanţare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Proiectul de lege a fost inițial aprobat de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, cameră decizională în acest caz. Un simplu vot favorabil ar fi reprezentat un real beneficiu pentru cei aproape 150.000 de proprietari din Dolj.

Din păcate majoritatea parlamentară PSD-UDMR-Voiculescu a blocat, prin vot împotrivă și în total dispreț față de cetățeni, această inițiativă. Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât inițial proiectul fusese asumat și de PSD, asumare ce s-a dovedit în realitate o nouă minciună tip PSD.

Se dovedește astfel că pentru PSD nu contează nici cetățenii și nici angajamentele electorale, ci doar interesele restrânse, personale și de partid.

 

 

10 aprilie 2014

PNL Dolj