PNL Dolj: Prioritățile de dezvoltare ale Craiovei sunt incerte. Bugetul pe 2017 nu este deloc darnic cu Autostrada Craiova-Piteşti şi Spitalul Regional din Craiova

IMG 5363 PNL Dolj: Prioritățile de dezvoltare ale Craiovei sunt incerte. Bugetul pe 2017 nu este deloc darnic cu Autostrada Craiova Piteşti şi Spitalul Regional din Craiova poze

Prioritățile de dezvoltare ale Craiovei sunt incerte. Bugetul pe 2017 nu este deloc darnic cu Autostrada Craiova-Piteşti şi Spitalul Regional din Craiova.

Am solicitat Ministerului Transporturilor să clarifice de urgență situația bugetară a autostrăzii Craiova-Piteşti. “Anul trecut au fost în sfârşit initiate cel putin doua proiecte de importanță capitală pentru Craiova, pentru județul Dolj. Am asteptat cu mare interes sa vad care va fi stadiul lor si ce prevederi bugetare vor avea pentru anul acesta”, a precizat preşedintele PNL Craiova, Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă susținute duminică.

Autostrada Craiova-Pitesti este INCERTA. Exista o procedura ce se desfasoara prin e-licitatie pentru actualizarea studiului de fezabilitate a carei termen de depunere a ofertelor este a doua oara prelungit. Suma prevazută în buget este de 19 milioane lei, deși conform fisei de date a licitatiei valoarea estimată e undeva la 39 milioane lei. Interesant este că in buget mai apare şi un drum expres Craiova-Pitești care primește 161 mii lei (aprox. 35 000 euro) in bugetul anului acesta, din totalul de 3.872.041 mii lei. Nu intelegem exact ce s-ar putea face cu suma prevăzută si nici apartitia suspecta a acestei investitii, atata timp cat si pe e-licitatie si chiar in programul de guvernare PSD, Craiova-Pitesti apare ca autostrada.

Ionuț Stroe: “Prin urmare, situatia este nu doar incerta dar imi pare evident ca nu e o prioritate de finantare probabil si de aici si confuzia cu privire la tipul de proiect care ar putea fi construit: autostradă sau drum expres”.

A doua investiție incertă este cea referitoare la Spitalul Regional din Craiova.

Chiar dacă în campania electorala PSD promitea 8 spitale regionale in realitate nici măcar cele 3 care sunt intr-o faza ceva mai avansată nu par să aibă șanse de reușită..

Există  un acord (împrumut) BEI care trebuie folosit pentru ca anul acesta să se desemneze consultantul care să  lucreze la toata documentatia. Ionuț Stroe: “Asteptam cu totii un raspuns din partea Ministerului Sanatatii si din partea celui al Dezvoltarii Regionale, carora le transmit si pe aceasta cale dar si pe cea parlamentara, intrebarea legitima de a ne informa când va fi desemnat acest consultant. Primul pas care trebuie făcut si pentru care exista finanțare asigurată prin parteneriatul cu BEI”.