PNL Dolj: Prefectul Marius Deca, destoinicul navetist, în beznă cu aplicarea legii

 voicudecagioancaguta PNL Dolj: Prefectul Marius Deca, destoinicul navetist, în beznă cu aplicarea legii poze

 

Nu mai este un secret pentru nimeni devotamentul cu care prefectul județului Dolj, domnul Marius Deca, respectă indicațiile prețioase de partid și de stat venite dinspre PSD. Destoinicul navetist pe relația prefectură-primărie în vederea obținerii de lumină, verde sau roșie, după caz, slujește cum poate mai bine interesele electorale ale PSD. Interese electorale care îl cuprind, puțin surprinzător pentru cunoscători, pe primarul comunei Argetoaia, domnul Mircea Beznă.

În data de 27 iunie 2011, Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila încălcare de către domnul BEZNĂ Mircea, Primar al Comunei Argetoaia, Județul Dolj, a dispozițiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese, prevăzute de prevederile art. 70, respectiv, art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai mult, în 9 mai 2013, deci acum aproape un an, instanța supremă a admis definitiv și irevocabil raportul Agenției Naționale de integritate, declarându-l incompatibil pe primarul din Argetoaia. Consecința ar fi trebuit să fie pierderea mandatului prin intermediul unui act administrativ al prefectului.

Din păcate însă nici o decizie a justiției, nici aplicarea legii și nici măcar bunul simț nu par a fi argumente pentru ca domnul prefect să părăsească, măcar pentru puțin timp, rolul de executant fidel al ordinelor de partid. Acesta refuză să pună în aplicare această decizie clară, invocând tot felul de pretexte în care nu crede nici măcar domnia sa.

Este încă un motiv, în opinia Partidului Național Liberal, pentru a cere guvernului demiterea prefectului Marius Deca.

 

 

5 aprilie 2014

PNL Dolj