PNL Dolj: Marijean, susținut pentru un nou mandat. Candidații de primar, stabiliți până la finele anului. Stoica: Domnul Manda să facă o comisie de anchetă la SRI să afle cine a mâncat coada purceluşului

22 1 PNL Dolj: Marijean, susținut pentru un nou mandat. Candidații de primar, stabiliți până la finele anului. Stoica: Domnul Manda să facă o comisie de anchetă la SRI să afle cine a mâncat coada purceluşului poze

Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj şi Marian Jean Marinescu, europarlamentar, au susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul PNL Dolj. În cadrul acesteia au fost prezentate principalele decizii ale Consiliului Naţional de Coordonare al PNL, situaţia politică generată de PSD care tinde să devină un partid stat, susţinerea domnului Marian Jean Marinescu de către Colegiul Director al PNL Dolj pentru candidatura la alegerile europarlamentare de anul viitor cât şi gestionarea deficitară a deszăpezirii Municipiului Craiova de către administraţia PSD-Genoiu.

 

În debutul conferinţei de presă Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a declarat: “Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a stabilit prin vot liber candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019, în persoana domnului Klaus Iohannis iar domnul Ludovic Orban a fost desemnat premier din partea Partidului Naţional Liberal, în cazul câştigării alegerilor parlamentare. De asemena s-a stabilit un set de măsuri foarte importante în ceea ce priveşte expunerea publică a PNL, care vizează intensificarea discuţiilor cu patronatele şi societatea civilă, astfel încât în proiectul de ţară pe care PNL îl va propune să se regăsească idei ale tuturor celor care doresc o îmbunătăţire a situaţiei din România.

 

Preşedintele PNL Dolj a făcut referire la măsurile organizatorice ce trebuie implementate de către filială în vederea alegerilor de anul viitor cât şi la decizia PNL Dolj de susţinere a domnului Marian Jean Marinescu pentru candidatura la alegerile europarlamentare. „Vineri am avut o întâlnire foarte importantă, la care a participat şi domnul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte regional al PNL şi presedinţii de organizaţii ai PNL Dolj. Am luat decizia ca până la sfârşitul acestui an să desemnăm toţi candidaţii pentru funcţia de primar, pentru fiecare localitate, inclusiv pentru Municipiul Craiova. La europarlamentare organizaţia noastră a luat decizia de a-l susţine pe domnul Marian Jean Marinescu, având convingerea că regiunea noastră şi judeţul Dolj va avea şi în continuare un reprezentant cu care ne mândrim în Parlamentul European.

În altă ordine de idei Ştefan Stoica s-a referit şi la situaţia deszăpezirii oraşului: ”Deszăpezirea a fost tratată cu superficialitate de domnul Genoiu şi echipa domniei sale. Grupul de consilierii municipali ai PNL a solicitat un punct de vedere administraţiei PSD-Genoiu referitor la situaţia creată şi la persoanele responsabile. Domnia sa recunoaşte că domnul viceprimar Adrian Cosman alături de doamna Delia Ciucă şi domnul Alin Glăvan sunt responsabili de această activitate. Aşteptăm măsurile care se impun faţă de persoanele responsabile.”

Referindu-se la discuţiile apărute în jurul comisiei SRI, preşedintele PNL Dolj a afirmat: “Domnul Manda să facă o comisie de anchetă la SRI să afle cine a mâncat coada purceluşului. Statul paralel este reprezentat de PSD prin domnii Dragnea, Ghiţă, Ponta şi Oprea. Nu am văzut niciun reprezentant PNL implicat în aceste discuţii.”

La rândul său, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a ţinut să mulţumească organizaţiei de Dolj pentru susţinerea sa la alegerile europarlamentare din 2019.

Marian Jean Marinescu s-a referit apoi la Congresul PSD: “Congresul PSD a arătat către ce vrea să se îndrepte Liviu Dragnea. Dacă ne uităm la sala în care a avut loc evenimentul veţi vedea că este exact ca la Moscova, un singur pupitru, restul membrilor fiind în sală, pe modelul Putin.”  De asemenea europarlamentarul liberal a criticat discursul preşedintelui PSD: “Discursul de o oră şi jumătate seamănă cu cele ale lui Fidel Castro. În discurs Liviu Dragnea a spus că PSD va face un program până în 2040 deşi într-un an şi câteva luni PSD a avut trei programe de guvernare. Vreau să vă reamintesc faptul că România nu are strategie energetică iar, în condiţiile acestea, vor sa facă un program până în 2040.

În continuare, europarlamentarul s-a referit şi la legea defăimării şi deciziile anti-europene luate de PSD în cadrul Congresului: “Această lege se îndreaptă împotriva presei. Mai sunt câţiva pe la Bucureşti şi prin teritoriu care îl încurcă pe Dragnea iar ţinta lui principală este mass-media. Dragnea vrea să închidă gura tuturor, lucru extrem de periculos”, a declarat Marian Jean Marinescu. Acesta a mai susţinut şi faptul că axa China-Israel –America, propusă de Liviu Dragnea, arată dorinţa PSD de a izola România de Uniunea Europeană.

 

 

Biroul de presă PNL Dolj