PNL Dolj cere demiterea conducerii județene a CEC

După ce o eroare, una de soft din câte se pare, a creat panică printre pensionarii doljeni care primesc pensia pe card, liberalii au solicitat public demiterea conducerii județene a băncii de stat. 

„Cei de la PSD s-au folosit și se folosesc de o eroare a celor de la CEC Bank, și doresc pe această cale nu demisia, că nu cred că este vorba de onoare când se fac astfel de erori, ci demiterea conducerii CEC Bank Dolj pentru simplu fapt că nu au avut bunul-simț să își ceară scuze celor peste 17.000 de pensionari care primesc pensia pe card. Am citit și în presă, am verificat și la Casa de Pensii, este o eroare a celor de la CEC. Am înțeles că au folosit un fișier din luna august, când pensiile nu erau mărite, astfel încât ieri când s-au alimentat conturile oamenilor care au carduri la CEC, au primit pensiile diminuate la nivelul lunii august, adică nemajorate. S-a produs o isterie în tot județul, ne-au sunat primari, au fost postări publice, deoarece lumea credea că s-au tăiat pensiile. Într-o țară normală, o țară în care OPC-ul își face datoria, reprezentanții CEC ar fi trebuit să intervină. Știți că de multe ori când noi nu plătim primim sms de avertizare. Ne au în baza de date și ar fi trebuit să trimită tuturor acestor oameni, pensionarilor, o pătură vulnerabilă în această țară, un sms în care să explice că dintr-o eroare, nu știu de care, umană sau de soft, au primit sumele diminuate, pentru că Guvernul și Casa de Pensii au virat sumele la nivel normal, majorat. Nici până în acest moment nu s-a întamplat acest lucru, deși au trecut 24 de ore. Nu am văzut nicio scuză publică. Dacă oamenii, invers, nu ar fi plătit în 24 de ore, li s-ar fi calculat fel de fel de penalități. Din acest motiv, repet, cerem demiterea CEC Bank Dolj și atragem atenția tuturor că Partidul Național Liberal nu va tăia nicio pensie, dimpotrivă, va crește pensiile”, a spusdeclarat Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

La rândul său, liderul PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, a ținut să explice, amuzat, cum se folosesc sincopele CEC în lupta electorală: „Una dintre angajatele CEC Poaina Mare, în ziua când oamenii s-au trezit că au pensiile micșorate, le-a spus oamenilor că le-a tăiat pensiile guvernul PNL. Ulterior, când situația s-a remediat și au venit banii, le-a spus că a sunat ea la PSD și a rezolvat”.