PNL Dolj, brainstorming cu antreprenorii pentru a supraviețui fiscalității guvernării PSD

IMG 7500 PNL Dolj, brainstorming cu antreprenorii pentru a supraviețui fiscalității guvernării PSD poze

Liberalii doljeni au organizat ieri întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri dar și ai sindicatelor pe tema măsurilor fiscale implementate sau doar propuse de reprezentanții puterii, invitat de onoare fiind senatorul Florin Cîtu, vicepreședinte al comisiei de buget.

„Avem onoarea să-l avem ac oaspete pe domnu Cîțu, un economist de marcă, senator și vicepreședinte al comisiei de buget finanțe din Senat. Avem o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu cei ai sindicatelor, iar apoi, cu colegii din organizație. Nu putem să nu observăm degradarea evidentă a vieţii economice a oraşului, grav afectată de lipsa unei coerenţe fiscale la nivel central. Doljul este oricum un judeţ văduvit de investiţii importante. Ori de la Bucureşti, de la guvern, veştile nu sunt deloc încurajatoare. Prin noile măsuri economice anunţate în programul de guvernare al PSD-ului, judeţul nostru este condamnat la sărăcie, nu numai pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung”, a spus președintele PNL Dolj, Ștefal Stoica.

Cîțu a criticat confuzia instituită la nivel de decizie guvernamentală în materie fiscal-bugetară, avertizând totodată că, „pe surse”, există și loc de mai rău. „Trăim într-o totală confuzie economică, mesajele transmise investitorilor de către guvernanţi fiind unele contradictorii. Pe de o parte în programul lor de guvernare se vorbeşte de o taxă de solidaritate şi de un impozit pe cifra de afaceri a companiilor, pe de altă parte, la Bruxelles, premierul Tudose a susţinut că nu este sigură introducerea acestor taxe începând de anul viitor. Investitorii nu înţeleg absolut nimic din această lipsă de coerenţă, lucru care dăunează profund economiei româneşti şi societăţii în ansamblul ei. Părerea noastră este că aceste creșteri salariale la care s-a angajat PSD s-au dovedit a fi nesustenabile, în condițiile în care încasările la buget au scăzut, așa că acum încearcă orice fel de metodă la care se pot gandi pentru a face rost de bani. Am observat și o metodă pe care o aplică: mai întâi vine cineva, precum domnul Dragnea și se miră că nu raportează profit multinaționalel, apoi se propune taxa pe cifra de afaceri. Dacă protestele sunt prea mari, se caută altă variantă. Recent, l-am auzit pe domnul Tudose, în mod similar că nu își explică de nu fac profit băncile și, din informațiile noastre pe surse, la nivelul guvernului se lucrează la un proiect de taxă pe tranzacțiile financiare, similar celui din Ungaria. Prin întâlnirile cu mediul de afaceri încercăm să găsim soluții pentru antreprenorii români, soluții pe care ei înșiși le propun, pe care să le preluăm în programul nostru de guvernare, dar pe care le vom înainta, de altfel, și Guvernului, pentru a fi aplicate“, a spus Cîțu.

Deputatul Nicolae Giugea a atacat și el guvernarea PSD, căreia îi reproșează mai ales lipsa investițiilor, precum și sistemul de evaluare a miniștrilor adoptat de PSD. „Singura soluție pe care au găsit-o până acum e tăierea totală a investițiilor: zero absorbție de fonduri europene, zero investiții. Pentru că investițiile nu intră în grevă, nu protestează, sunt primel sacrificate. Apoi stau și mă uit și eu, ca profesor, la sistemul de evaluare a miniștrilor din Guvern, care sunt chemați să răspundă, săptămânal din câte s-a spus, în fața unor comisii de evaluare ale partidului. Păi eu știu că evaluatorii trebuie să fie mai buni și mai experimentați decât cei evaluați, atunci de ce nu-i pun în GUvern direct pe evaluatori? Întreaga activitate guvernamentală a ajuns să fie coordonată după părerea mea de jucăușa Firea și de poliglota Olguța”, a spus Giugea.