PNL Dolj „a primit” o schimbare de conducere. A plecat și ultimul mohican. Marijean!

Liberalii doljeni și-au prezentat ieri noul președinte al filialei, ex-prefectul Nicolae Giugea, consființind astfel dispariția din schema de conducere a organizației și a ultimului co-președinte: Marian Jean Marinescu.

Rostul ieșirii în public de duminică pare a fi dorința mai marilor PNL Dolj, fie ei foști liberali sau foști pedeliști de a se prezenta ca o echipă unită, „unitară” și determinată să câștige alegerile locale. Motiv pentru care în fața presei s-au aliniat mai toți greii filialei liberalo-pedeliste: Mărinică Dincă, Ștefan Stoica, Ionuț Stroe, Nicolae Giugea, Mario Ovidiu Oprea, Pavel Badea, Constantin Dascălu și Marian Jean Marinescu.

IMG 0834 PNL Dolj „a primit” o schimbare de conducere. A plecat și ultimul mohican. Marijean! poze

Purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Ionuț Stroe, a anunțat că săptămâna trecută organizația județeană a PNL „a primit cu toată deschiderea” o conducere nouă, prin numirea în postul de președinte unic a lui Nicolae Giugea, pe modelul trasat în urmă cu câteva luni la municipiu, unde Pavel Badea a preluat funcția de președinte, punând capăt domniei celor doi copreședinți: Ionuț Stroe și Mărinică Dincă.

Primul discurs în calitate de președinte de filială i-a prilejuit lui Giugea și prima gafă, în momentul în care l-a numit pe Marian Jean Marinescu drept coordonator al campanei electorale a partidului pe întreaga regiune Oltenia, lucru, din câte se pare, nu tocmai adevărat.

„Aș vrea să le mulțumesc predecesorilor mei, domnul Voicu și domnul Marinescu pentru munca pe care au depus-o și nivelul la care au lăsat filiala. Ambii au primit alte însărcinări din partea partidului: domnul Voicu va conduce filiala PNL Sector I din București, o filială mare, una dintre cele ai mari din țară, iar domnul Marinescu va avea onoarea să coordoneze campania electorală a PNL pe întreaga regiune Oltenia”, a spus Giugea.

Afirmația acestuia i-a prilejuit lui Marian Jean Marinescu unica intervenție de la conferința de ieri, la final. „O singură precizare vreau să fac: nu sunt coordonatorul campaniei pe Oltenia. Eu am Oltenia, așa, ca europarlamentar, dar coordonatorul campaniei electorale este domnul Buican de la Vâlcea. N-aș vrea să se supere din cauza asta”.

PNL Dolj intră astfel în alegeri cu conducători unici, atât la municipiu cât și la județ. Gurile rele ar putea spune că filiala formată din peneliști și pedeliști își merită în sfârșit numele de PNL Dolj, tradiția liberală a județului spunând că liderii de organizație sunt mai degrabă numiți de la centru și, apoi, eventual, aleși în cadru festiv, în vreme ce foștii pedeliști se obișnuiseră să-l realeagă pe Berceanu, în ciuda „indicațiilor prețioase” de la București.