PNL Dolj a depus duminică, 16 august, dosarele de candidatură pentru alegerile locale din data de 27.09.2020

Conducerea Partidului Naţional Liberal-Filiala Dolj a depus azi, 16 august,  dosarele de candidatură pentru alegerile locale din data de 27.09.2020. La Biroul Electoral Municipal de Circumscripţie, a fost depusă candidatura pentru  funcţia de primar al Municipiului Craiova în persoana domnului prof.Nicolae Giugea, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local Municipal Craiova. De asemenea, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană  a fost depusă candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, în persoana dlui prof.Alexandru Gîdăr, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Dolj.

Cu acest prilej, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a afirmat că din 27 septembrie cei doi profesori, Nicolae Giugea şi Alexandru Gîdăr, vor începe schimbarea slabei administrări pe care PSD apracticato în Craiova şi judeţul Dolj.

“Venim azi în faţa dumneavoastră cu doi oameni pregătiţi, doi profesori, domnul profesor Nicolae Giugea şi domnul profesor Alexandru Gîdăr, care din 27 septembrie vor începe schimbarea administraţiei proaste a Craiovei şi a judeţului Dolj. De mai bine de 20 de ani de zile guvernează PSD-ul, iar din 2012, PSD, la nivel central, la nivel local, la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, la nivelul Primăriei Craiova a avut toată puterea şi toate resursele să schimbe în bine viaţa Craiova şi viaţa doljenilor. Din păcate, după 8 ani de zile de administraţie Olga-Genoiu şi de administraţie Prioteasa, ne aflăm în aceeaşi situaţie. Luaţi oferta electorală a celor de la PSD din 2012, 2016 să vedeţi că sunt mari nerealizări în ceea ce priveşte proiectele atât de necesare pentru cetăţeni. Uitaţi-vă că în municipiul Craiova de la termoficare, transport în comun, groapă ecologică, toate lucrurile sunt de domeniul trecutului, ca pe vremea lui Ceauşescu. Uitaţi-vă la nivelul Consiliului Judeţean, nu avem apă în judeţ, nu avem infrastructură de apă, canalizare, nu avem drumuri. Avem Dunărea în sudul judeţului şi nu avem unde să mergem în week-end cu copiii. Toate aceste lucruri sunt din cauza proastei administrări a PSD la Consiliul Judeţean Dolj şi a primarilor pe care i-au propus. Ba mai mult, au acum tupeul să vină din nou în faţa alegătorilor şi să le ceară sprijinul. PNL are oameni care vor putea schimba lucrurile în bine, pentru că au demonstrat seriozitate acolo unde au lucrat şi au experienţă în administraţie”, a spus Ştefan Stoica.

Preşedintele PNL Dolj a făcut referire şi la modul prost în care este gestionată criza sanitară la nivelul Primăriei Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj, unde chiar preşedintele în funcţie, Ion Prioteasă a ajuns în spital infectat cu noul coronavirus: “Uitaţi-vă cât de prost este gestionată această criză sanitară la nivelul municipiului Craiova: două focare au fost la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice. Pe de o parte vedeţi declaraţii ale fostei primăriţe Vasilescu care plânge pe umerii pensionarilor spunând că nu primesc nu ştiu ce măriri de pensii, dar nu există nicio preocupare de a-i demite pe cei care care conduc cele două obiective foarte importante, care ar trebui să se preocupe de sănătatea cetăţenilor, chiar şi de a dlui.Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, care se află în spital infectat cu noul coronavirus. Îi dorim multă sănătate dlui.Prioteasa, dar nu putem să nu observăm că şi la CJ Dolj este o problemă de respectare a regulilor, pentru că sunt mai mulţi colegi ai domniei sale în spital: directoarea de la Comunicare, alte persoane suspecte, ceea ce arată proasta administrare a ceea ce înseamnă lucrurile pe care trebuie să le gestioneze”.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea, le-a transmis craiovenilor să aibă încredere în echipa sa, iar din 28 septembrie Craiova va fi oraşul din România despre care se va vorbi cel mai mult pentru transformările care vor avea loc, pentru că se alinia marilor municipii dezvoltate, care au administraţie liberală eficientă. “A fi primar într-un municipiu aşa cum este Craiova, capitală de regiune, este o mare responsabilitate şi o mare onoare în acelaşi timp. Am depus azi împreună cu colegii mei de la PNL candidaturile pentru Primăria Municipiului Craiova, pentru Consiliul Local. Pe 28 septembrie, Craiova va ieşi din coloana roşia, va sta pe harta României alături de Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad. Craiova va fi oraşul de care se va vorbi cel mai mult pentru transformările care vor avea loc. Vom învinge, fiindcă suntem o echipă de profesionişti. Le transmit craiovenilor să aibă încredere în mine, în echipa mea, vom face exact ceea ce trebuie pentru Craiova: o vom scoate din mocirla administrativă în care a fost ţinută 8 ani de zile de administraţia Olga şi vom duce Craiova pe un şenal navigabil. În momentul de faţă, din punct de vedere administrativ, Craiova nu funcţionează deloc şi acest lucru îl spune faptul că este singurul mare oraş al României care se depopulează în continuare”, a spus prof.Nicolae Giugea.

Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, prof.Alexandru Gîdăr, a afirmat că după 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, şi cu un proiect care  începe de la oameni şi este pentru oameni.

“Le mulţumesc tuturor colegilor pentru efortul pe care l-au făcut în această precampanie, tuturor doljenilor care ne-au acordat încredere şi au semnat pentru a putea depune azi aceste candidaturi. Avem încredere că şi Doljul poate fi un judeţ atractiv. După 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani. Aceste judeţe au reuşit nu doar să oprească migraţia locuitorilor săi prin condiţii de viaţă foarte bune şi locuri de muncă bine plătite, dar şi să atragă forţă de muncă şi locuitori noi. Doljul are premisele pentru a cunoaşte o astfel de dezvoltare. Dar pentru asta este necesar ca judeţul să aibă un proiect care să plece de la nevoile reale ale oamenilor. Acest proiect începe de la oameni şi este pentru oameni! Nu se poate face niciun plan durabil fără a pune oamenii în centru. Sunt 80 de miliarde de euro la dispoziţia României, iar sub conducerea mea, Consiliul Judeţean Dolj va deveni un aspirator de fonduri europene, care vor reconstitui baza financiară de reconstrucţie a judeţului Dolj şi a municipiului Craiova. Obiectivul meu este să păstrăm ce s-a făcut bun, să reconstruim ce s-a stricat, să îndreptăm acolo unde s-a greşit şi să demonstrăm că nu suntem mai prejos decât alte zone atractive din ţară. Voi fi un partener pentru toate primăriile din judeţ, pentru că vreau ca toţi locuitorii din judeţul Dolj să beneficieze de aceste proiecte. Îi aşteptăm pe toţi doljenii să fie alături de noi, să arătăm că şi noi, prin noi înşine, putem reconstrui Doljul, şi putem reconstrui Craiova.”

Biroul de presă al PNL Dolj