PNL Craiova: Administraţia PSD – groparul democraţiei în Craiova

 

 

În data de 27.02.2019, organizaţia PNL Dolj a depus o cerere de amplasare a trei corturi pentru strângerea de semnături în sprijinul candidaţilor la alegerile europarlamentare. Solicitarea este un exerciţiu democratic, care se încadrează în limitele legale, perioada aleasă fiind exact suprapusă cu perioada legală de strângere de semnături.

Azi, 05.03.2019, am făcut o revenire la respectiva solicitare, explicând din nou urgenţa – întrucât termenul legal de strângere de semnături este 22.03.2019. Răspunsul primarului întârzie să apară şi avem informaţii din interiorul primăriei care indică faptul că administraţia PSD va refuza să emită acest acord sau îl va întarzia cât mai mult posibil.

Grupul de consilieri PNL Craiova consideră că această atitudine este neconstructivă şi nedemocratică, cenzurând în acest fel exprimarea liberă de idei în spaţiul public – spaţiu public ce nu este proprietatea domniei sale sau a PSD-ului! În acest fel se continuă politica “pumnului în gura opoziţiei”, o atitudine întalnită în fiecare sedinţă de Consiliu Local.

Domnule primar, precum la scadenţa unei facturi, vă reamintim că mandatul dumneavoastră este vremelnic în fruntea primăriei Craiova şi că acesta va mai dura puţin peste un an. Timpul nu mai lucrează în favoarea dumneavoastră, lucru observat şi de către unii dintre colaboratori, care au început să părăsească barca pesedistă aflată în curs de scufundare! Veţi rămâne o pată neagră în istoria postdecembristă a Craiovei: primarul care a încercat, în secolul XXI, să îngroape democraţia în Craiova!

Vă avertizăm de pe acum că nu veţi reuşi! Voinţa cetăţenilor Craiovei vă va debarca de la conducerea primariei, unde aţi ajuns, printr-o conjunctură tipic pesedistă, cu cel mai mic numar de voturi din istoria alegerilor locale libere din Craiova!

Prin urmare, somăm public primarul Municipiului Craiova să înceteze cu aceste practici nedemocratice, care nu fac cinste unui primar de municipiu resedinţă de judeţ în Romania anului 2019 – stat membru al Uniunii Europene!

 

Grupul consilierilor municipali PNL Craiova