PNL – adversar “permanent și radical” al lui Băsescu

Pocora: Crin Antonescu și Partidul Național Liberal sunt fideli obiectivelor USL și intereselor românilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora, a declarat, în urma recentelor afirmații ale social-democratului Cătălin Ivan, că Partidul Național Liberal și Crin Antonescu nu trebuie să facă vreo dovadă de gratitudine față de PSD, PNL fiind fidel proiectului USL și angajamentelor luate în fața românilor.

Partidul Național Liberal a fost întotdeauna fidel liberalismului, intereselor României și angajamentelor asumate de USL la alegerile din 2012. PSD nu are de ce să aștepte acte de gratitudine din partea PNL sau vreun omagiu, cele două partide fiind partenere într-o construcție politică ce servește interesului național, nu orgoliilor de partid.

Atât Crin Antonescu, cât și Partidul Național Liberal sunt dedicați proiectului USL și construcției politice pe care am clădit-o alături de cei de la PSD. PNL nu trebuie să își arate atașamentul față de PSD, ci față de proiectele și obiectivele pe care, ca membru al USL, și le-a asumat.

În ceea ce privește eventuale modificări la protocolul de funcționare al USL, acestea trebuie discutate întâi în cadrul Uniunii, deoarece decizia se ia la nivelul USL, nu în PSD sau PNL”, a spus Cristina Ancuța Pocora.

Referitor la afirmațiile purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, conform cărora faptele din ultimele luni ale PNL au arătat o apropiere față de Traian Băsescu, Cristina Ancuța Pocora a afirmat: „Nu noi am avut pact de coabitare cu președintele Traian Băsescu, nu noi am făcut numiri în funcții contrare obiectivelor USL referitoare la justiție. PNL a fost și este un adversar permanent și radical al lui Băsescu și al sistemului său politic”.