PMP DOLJ:BANI PENTRU EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A LOCUINȚELOR

 

Deputat ION CUPĂ, președinte PMP Dolj:”În mai puțin de o lună de zile doljenii pot accesa programul ”Casa Eficientă Energetic”.Pot primi până la 15.000 de euro primă pentru eficiență energetică”

 

PMP a avut și are în permanență preocupare pentru dezvoltarea durabilă și politici verzi care să contribuie la prezervarea unui mediu sănătos.

Eficiența energetică este un obiectiv esențial pentru modernizarea Romaniei.Investițiile în eficiența energetică sunt investiții inteligente generatoare, în același timp, de locuri de muncă,  dezvoltare economicăși condiții de mediu sănătoase.

Programul ‘Casa Eficientă Energetic’ aflat acum în consultare publică va putea fi accesat la jumătatea lunii iunie de către proprietarii de case din România.Prin acest program, care are un buget de 100 de milioane de euro, 9000 de familii de români  vor putea primi o primă de eficiență energetică de 15.000 de euro(ceea ce reprezintă cca 60% din investiția pe care o vor face) prin care vor putea  să-şi instaleze sisteme de termoizolaţie, ferestre, panouri solare, centrale de condensaţie, sisteme de iluminat cu LED,  alte sisteme care sunt necesarereconfigurării caselor ca și  case eficient energetic.

Am sustinut ca președinte al comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera deputaților apariția acestor programe derulate prin Administrația Fondului de Mediu.Îi incurajez pe doljeni să citească Ghidul de finanțare și să acceseze cu încredere acest program.Se risipesc bani, confort si sănătate prin pierderile de energie pe care majoritatea locuințelor le înregistrează azi în România(cca.25% prin ferestre, cca. 25% prin perețiși cca. 30%prin acoperisuri)”- afirmă deputatul Ion Cupă, președintele PMP Dolj.

Cei care vor să acceseze acest Program trebuie să prezinte un proiect coerent care să facă posibilă creșterea eficienței energetice a locuinței și săaibă  un certificat de eficiență energetică.

După publicarea programului în Monitorul oficial doritorii trebuie să depună online o cerere, la care vor ataşa un  buletin/ carte de identitate în copie, actul de proprietate asupra casei, certificatul energetic al locuinţei şi auditul care să certifice că la final investiţia va genera o locuințămai eficientă energetic.Cei care vor fi desemnați, în urma depunerii proiectelor, ca beneficiari aiprogramului, vor putea trece  la realizarea investiției, perioada de implementare a  acesteia  fiiind de 18 luni.La final AFM va deconta 60% din investiție, până la maxim 15.000 de euro .

BIROUL DE PRESA PMP DOLJ