PMP Craiova:GHID DE REGENERARE URBANĂ PENTRU CRAIOVIȚA NOUĂ

koc PMP Craiova:GHID DE REGENERARE URBANĂ PENTRU CRAIOVIȚA NOUĂ poze

Anca Koc, Președinte PMP Craiova:” Craiovița nouă trebuie și poate fi mai mult decât un cartier-dormitor.PMP Craiova va propune un Proiect-pilot privind transformarea zonei Craiovița Nouă într-un cartier sustenabil

 

          PMP Craiova lucrează la un Proiect pentru dezvoltarea accelerată a Craiovei cu specialiști din partid, dar și din afara partidului. În cadrul acestui Proiect-Alternativă o preocupare majoră este alocată cartierelor dezavantajate ale orașului.

        ”Noi considerăm că un cartier precum Craiovița Nouă are nevoie urgentă de un ghid de intervenție urbană astfel încât el să fie transformat într-o zonă comunitară modernă de secol 21. Puținele lucruri bune care s-au făcut aici până acum nu au avut o viziune integratăîn spate. Asta le face să pară niște intervenții individuale, izolate, ceea ce și sunt de fapt”- apreciază  Anca Koc, noul lider al PMP Craiova.

          PMP Craiova crede că viitoarea administrație a orașului are obligația să elaboreze și să  punăîn aplicare un ghid de regenerare urbanăși pentru Craiovița Nouă.

          ”Refacerea fațadelor blocurilor, termoizolarea sunt absolut necesare, o operațiune rapid abordabilă pentru Craiovița Nouă. Majoritatea clădirilor din cartier arată jalnic afectând atât calitatea vieții craiovenilor de aici cât și imaginea de ansamblu a orașului”

Pe de altă parte, liderii PMP Craiova consideră că acest cartier trebuie să fie mai mult decât un „cartier-dormitor”. Calitatea vieții în Craiovita Nouă ține de infrastructură, de mobilitate urbană (transport comun, piste de biciclete, parcări, calitatea drumurilor și conectivitatea mijloacelor de transport în comun),  ține de mobilierul urban, ține de spațiile verzi și de managementul deșeurilor, ține de iluminatul public și de serviciile de sănătate, ține de soluțiile de SMART City care trebuie implementate aici,ține de calitatea evenimentelor culturale, sportive sau artistice.

Obiectivul PMP Craiova este acela de a contribui la transformareacartierului Craiovița Nouăîntr-un „orașîn oraș”de tip smart, rezilient și sustenabil.

Craiovița Nouătrebuie să devină un  cartier verde. Trebuie să oprim agresiunea dementă contra spațiilor verzi și să convingem cetățenii că traiul împreună nu se face din mașină, ci în zone pietonale aerisite, sigure și înverzite. Împreună cu echipa PMP Craiova vom construi un proiect-pilot de cartier sustenabil și acesta va fi pentru Craiovița Nouă”- a precizat liderul PMP Craiova, doamna Anca Koc.

 

BIROUL DE PRESĂ PMP CRAIOVA