Plânge masa la BEJ Dolj. Listele cu propuneri pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare încă lipsă

dasu presedinte bej dolj Plânge masa la BEJ Dolj. Listele cu propuneri pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare încă lipsă poze

Membrii Biroului Electoral Judeţean s-au reunit pentru a treia zi consecutiv fără să poată lua o hotărâre în cazul contestaţiilor cu privire la desemnarea şefilor de secţii de votare. 

Componenţii BEJ nu au făcut rost până la această dată de listele cu propuneri înaintate de primarii din judeţ prefecturii Dolj pentru a putea lua o hotărâre în cunoştinţă de cauză cu privire la zecile de contestaţii depuse pe tema preşedinţilor şi locţiitorilor de birouri electorale ale secţiilor de votare din Dolj.

Membrii biroului electoral judeţean par prinşi într-un război al nervilor cu prefectul de Dolj, Elena Costea, cea care ar trebui să le furnizeze “obiectul muncii”, adică listele cu propuneri de preşedinţi şi locţiitori depuse la prefectură de edili.

Istoria relaţiilor bilaterale din ultimele zile dintre BEJ şi Prefectura Dolj arată cam aşa: sâmbătă BEJ a solicitat pentru prima oară listele, duminică a depus şi o adresă oficială în acest sens, iar luni membrii biroului au aşteptat răspunsul prefecturii. Asta până în jurul orei 16.00 când s-au lăsat păgubaşi.

 

Membrii BEJ au hotărât în schimb să repete figura marţi, aceasta fiind de altfel ultima zi în care mai pot fi judecate contestaţiile cu privire la preşedinţii şi locţiitorii birourilor de secţii de votare din judeţ, contestaţii depuse atât de reprezentanţii PDL, cât şi de cei ai PSD.