Pistriţu şi-a băgat secretarul în comisia de disciplină

primar pistritu Pistriţu şi a băgat secretarul în comisia de disciplină poze

Primarul din Băileşti, Costel Pistriţu, l-a trimis pe secretarul primăriei, Mihai Barbu, la comisia de disciplină, după ce l-a reclamat în prealabil la poliţie, Curtea de Conturi şi la Prefectura Dolj.  Comisia judeţeană de disciplină a fost sesizată ieri, atât primarul Pistriţu cât şi secretarul reclamat urmând a fi chemaţi în faţa comisiei în data de 17 februarie. “Am avut o şedinţă a comisiei de disciplină în care ni s-a adus la cunoştinţă un raport în care primarul din Băileşti sesizează mai multe aspecte cu privire la activitatea domnului secretar. Am înţeles că la Băileşti a ajuns sau trebuie să ajungă şi corpul de control al prefectului pentru a cerceta cele sesizate de primar. Din câte am văzut în acel raport al primarului sunt sesizate în jur de 10-12 aspecte de care s-ar face vinovat în opinia domnului primar secretarul. La următoarea şedinţă  o să-I chemăm pe amândoi, atât pe primar, cât şi pe secretarul primăriei pentru a discuta pe acest raport. Domnul secretar de la Băileşti poate fi sancţionat pe Legea 188/1999, privind statutul funcţionarilor publici, iar această sancţiune poate fi de la mustrare verbală până la destituirea sa din funcţie. Secretarul primăriei este membru al comisiei de disciplină, dar a fost suspendat pentru că nu poate să se pronunţe în acest caz. Ar fi o incompatibilitate”, a declarat  Gheorghe Babărasă, secretarul CJ Dolj.

Secretarul primăriei Băileşti se declară însă srprins, spunând că a aflat de la presă despre convocarea în faţa comisiei de disciplină, deşi era conştient că primarul Pistriţu l-a reclamat la judeţ. “Ştiu că domnul primar a trimis o adresă către prefectură, iar de acolo a ajuns corpul de control al prefecturii. Nu am văzut nici acea adresă a domnului primar, şi nici raportul pe care corpul de control l-a făcut. Au venit şi au verificat tot, de la urbanism, taxe şi impozite până la starea civilă. Întreaga activitate a primăriei. Cred că ar fi trebuit să mă cheme şi pe mine la comisia de disciplină să vedem despre ce este vorba. Nu ştiam de întrunirea comisiei, şi nici de faptul că voi fi chemat împreună cu domnul primar pe 17 februarie. De la presă aflu şi eu. Domnul primar nu prea este mulţumit de nimeni de prin primărie sau cel puţin de majoritatea celor de aici. Toată lumea este luată cum că nu şi-ar face treaba şi aşa mai departe. Aştept să vină să se facă un control cum ne facem noi treaba”, a spus Mihai Barbu.

Primarul Costel Pistriţu, mult mai tăcut ca de obicei, a comentat scurt incidentul, precizând că prefectura Dolj şi comisia de disciplină nu sunt singurele foruri sesizate în acest caz.  “A venit corpul de control pe sesizările pe care eu le-am făcut. Nu aş putea spune mai multe, dar am solicitat şi Curtea de Conturi, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Este vorba de acte nelegale sau neredactate, atât pot spune”, adeclarat primarul Costel Pistriţu