Piperea, „gardianul pandemiei”, dă cu Dragoste în CJ și CLM

 

Sătul să se războiască de unul singur, pe facebook sau în instanțe, cu politicienii, avocatul Gheorghe Piperea cere întăriri, înființând Asociaţia pentru Iniţiativă Civică şi Democraţie Participativă” (AICDP). A treia filială din țară, după cele din Timișoara și Brașov, a luat ființă la Craiova, vineri, după o dezbatere cu susținătorii din Bănie.

Inițiatorul acțiunii de la Craiova și coordonator pe plan local al asocaiației pare a fi nimeni altul decât Cosmin Dragoste, fost director al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” în primul mandat la primărie al Liei Olguța VAsilescu.

Devenit celebru prin promovarea legii dării în plată și, mai nou, pentru insistența cu care a atacat, inclusiv în instanță, restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei de Covid, Piperea și-a îndemnat fanii să țină aproape de politicieni. Nu pentru a accede în funcții, ci pentru a-i trage de mânecă, avocatul ținând să precizeze că nu mai are încredere nici în politicieni și nici în sistemul „cartelar” al institutelor de sondare a opiniei publice care-i evaluează.

Piperea: Ține-ți prietenii aproape și politicienii și mai aproape!

„Este o platformă creată în urma constituirii, în toamna trecută, a unui grup de dezbateri pe rețelele sociale care a ajuns la peste 50.000 de membri. Craiova este al treilea oraș în care suntem reprezentați, după Timișoara și Brașov. Dorim să lansăm în curând și un sistem de sondare a opiniei publice, bazat pe tehnoogia block chain, care să asigure în același timp secretul dar și corectitudinea votului, asta pentru a veni cu o alternativă la clasicele institute de sondare a opiniei publice care, e clar, acționează cartelar și rotesc mereu aceleași 15-20 de personaje, alese din același bazin, dând iluzia electoratului că are de unde alege. Din punctul nostru de vedere, democrația reprezentativă a ajuns într-un punct critic, avem de-a face fie în România fie în Parlamentul European cu personaje care nu mai au nimic în comun cu voința celor care i-au ales, practic nu mai reprezintă pe nimeni. Asta și în condițiile în care, singura parte pozitivă a democrației reprezentative, responsabilitatea aleșilor este din ce în ce mai diluată, prin măsuri succesive. Soluția, credem noi este în democrația participativă. Este nevoie ca cetățenii să se implice și să-i tragă de mânecă pe cei care îi reprezintă în instituțiile publice, fie politicieni, fie experți. Nu e neapărată nevoie să-i înlocuim pe politicieni ca să îndreptăm lucrurile. E suficient să stăm în preajma lor și să-i determinăm să-și respecte promisiunile cu care au venit când au cerut votul. Peste tot, fie la consiliul local, la cel județean sau la Parlament, cetățenii și asociațiile care îi reprezintă pot participa la dezbateri. Eu asta îi îndemn pe toți să facă. Poți să faci orice face un parlamentar sau un consilier județean, mai puțin să votezi sau să dormi ori să te uiți pe youtube în timp ce te prefaci că protejezi interesul cetățenilor”, a declarat Piperea.