Piesa “Scaunele” revine cu noi protagonişti în Consiliul Local Craiova

clm 5 Piesa Scaunele revine cu noi protagonişti în Consiliul Local Craiova poze

Înainte să-şi împartă locurile în consiliile de administraţie, edilii craioveni au negociat fotoliile de la prezidiu. 

Şedinţa de azi a consiliului local municipal Craiova a fost precedată de un episod interesant în care au fost disputate locurile de la prezidiul sălii de şedinţe.

clm 6 Piesa Scaunele revine cu noi protagonişti în Consiliul Local Craiova poze

Tratativele s-au purtat între membrii staff-ului primarului Lia Olguţa Vasilescu şi preşedintele de şedinţă de azi, consilierul UNPR, Gheorghe Albăstroiu şi priveau dilema poziţiei centrala la prezidiul CLM: una dintre părţi susţinând că primarul ar trebui să ia loc la mijlocul mesei, cealaltă că preşedintelui de şedinţă îi revine onoarea cu pricina.

clm 3 Piesa Scaunele revine cu noi protagonişti în Consiliul Local Craiova poze

Cum s-a ajuns cu discuţia până la prevederile din regulamentul Consiliului Local, în dezbatere au intervenit şi consilierul PSD Bianca Predescu, avocat de meserie, dar şi secretarul municipiului Nicoleta Miulescu.

În cele din urmă, taberele au ajuns la un armistiţiu, Albăstroiu păstrându-şi locul central de la prezidiu, dar cedând la schimb primarului fotoliul, cel mai înalt din sală.

În mandatul trecut, un război similar, întins pe durata câtorva şedinţe de consiliu local i-a avut în centru pe Antonie Solomon şi viceprimarii Teodor Sas şi Mărinică Dincă, pe atunci amândoi membrii PDL. Atunci oamenii primarului înlăturau fotoliile celor doi viceprimari de la prezidiu înaintea începerii şedinţelor de consiliu local, iar pedeliştii le suplineau aducând scaune din birourile primăriei.