Petre Petrescu îşi ia 75 de zile de răgaz înainte de a opta între CJ şi Parlament

cj dolj 025 Petre Petrescu îşi ia 75 de zile de răgaz înainte de a opta între CJ şi Parlament poze

Deputatul PSD Petre Petrescu tot nu s-a hotărât unde vrea să activeze în perioada următoare. 

Petre Petrescu a depus azi jurământul de consilier judeţean, precizând însă că va aştepta până la limita perioadei prevăzută de lege pentru a opta între calitatea de ales judeţean şi cea de deputat în Parlamentul României.

Pesedistul spune că, personal, şi-ar dori să rămână consilier judeţean, însă e ţinut în stand by de spinoasa problemă a majorităţii parlamentare de care dispune guvernul Ponta, şubrezită în urma alegerilor locale.

“Sufletul meu e mai aproape de consiliul judeţean şi de judeţul Dolj şi pot să spun că am şi foarte mulţi prieteni primari care mi-au cerut să revin la CJ, mai ales că am o bogată experienţă de consilier judeţean şi de vicepreşedinte în spate. Voi aştepta până la finalul perioadei în care trebuie să optez. Potrivit legii, am 15 zile până se constată starea de incompatibilitate şi alte 60 în care trebuie să optez între cele două funcţii. După cum ştiţi, la nivelul Parlamentului, avem vreo 20 de colegi care au fost aleşi primari, preşedinţi de CJ sau consilieri. Dacă până la finalul acestei perioade voi constata că nu s-a rezolvat problema majorităţii în Legislatiiv, atunci voi rămân deputat”, a spus Petrescu.

Până să se decidă unde rămâne, Petrescu a şi fost ales, tot astăzi, preşedinte al comisiei de buget – finanţe a CJ Dolj.