Petre Petrescu, cu Prioteasa şi Stăncioi la inaugurarea unui tronson din drumul Filiaşi Melineşti

petrescu microfon Petre Petrescu, cu Prioteasa şi Stăncioi la inaugurarea unui tronson din drumul Filiaşi Melineşti poze

Deputatul Petre Petrescu, candidat USL pentru un nou mandat pe Colegiul 5 Filiaşi Camera Deputaţilor, şi Florea Voinea, candidat USL pentru un mandat de senator în Colegiul 3 Senat Filiaşi-Cetate, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi primarul din Filiaşi, Nicolae Stăncioi, au participat, luni, la evenimentul prilejuit de finalizarea reabilitării unei tronson din drumul care leagă oraşul Filiaşi de comuna Melineşti.

petrescu iovan prio stancioi Petre Petrescu, cu Prioteasa şi Stăncioi la inaugurarea unui tronson din drumul Filiaşi Melineşti poze
Deputatul Petre Petrescu, candidat USL pentru un nou mandat pe Colegiul 5 Filiaşi Camera Deputaţilor, a afirmat cu acest prilej că reabilitarea tronsonului de drum Filiaşi-Melineşti, şosea care deserveşte locuitorii mai multor comune, va ajuta la înlesnirea transportului pentru cele câteva zeci de mii de persoane care locuiesc în zona de nord a judeţului Dolj. „Mă mândresc că am putut contribui la realizarea acestui drum care nu este unul excepţional ca valoare de execuţie, dar este de o importanţă extraordinară. Aici, la Filiaşi, s-a realizat un centru fiscal puternic, fiind arondate Filiaşului localităţi precum Melineşti, Fărcaş, Tălpaş şi altele. În aceste condiţii, acest drum care aducea foarte multă nemulţumire a fost reparat, înlesnind practic transportul oamenilor din aceste localităţi către Filiaşi.
Vreau să mulţumesc în mod deosebit Consiliului Judeţean Dolj fără ajutorul căruia nu ar fi fost posibilă realizarea acestui drum. Vreau să-i mulţumesc şi primarului Nicolae Stăncioi fără implicarea căruia, acest drum nu se putea duce la bun sfârşit. Sunt, de asemenea, mândru că în luna iunie am ales să-l susţin şi să-l recomand locuitorilor oraşului Filiaşi pe Nicolae Stăncioi, un om deosebit aflat în slujba comunităţii.
La Filiaşi, există o filială puternică a PSD Dolj, fiind a doua ca mărime după cea de la Craiova. Nu întâmplător aceste lucruri sunt mână în mână. Adică o puternică organizaţie care a dat mulţi consilieri locali şi care, alături de Nicolae Stăncioi, gestionează treburile Filiaşului.
În ceea ce mă priveşte, proiectele mele pentru această zonă, pentru Colegiul 5 Filiaşi s-au situat în sfera creării de locuri de muncă. Profit de prezenţa preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi a domnului primar Nicolae Stăncioi pentru a le obţine promisiunea realizării a cel puţin un obiectiv de importanţă majoră pentru Filiaşi în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă.
La Filiaşi funcţionează cea mai mare şcoală generală din ţară, cu 1.770 de elevi. La Filiaşi fiinţează un liceu cu profil tehnic, care are 1.767 elevi. Deci avem un potenţial enorm de pregătire de oameni. Atunci, avem nevoie de locuri de muncă pentru că există potenţial pentru forţă de muncă profesionistă. Aici este nevoie de o investiţie majoră”, a declarat deputatul Petre Petrescu, candidat USL pentru un nou mandat pe Colegiul 5 Filiaşi Camera Deputaţilor.

petrescu prio stanciioi drum Petre Petrescu, cu Prioteasa şi Stăncioi la inaugurarea unui tronson din drumul Filiaşi Melineşti poze
Candidatul USL pentru un mandat de senator în Colegiul 3 Filiaşi-Cetate, Florea Voinea, prezent la eveniment, a precizat: „Sunt foarte multe de făcut în această zonă, pe colegiul de Filiaşi. În ultimele luni am stat foarte mult de vorbă cu oamenii acestor locuri care mi-au spus ce probleme au, care le sunt neajunsurile. Este o onoare pentru mine să-i reprezint pe aceşti oameni în viitorul legislativ al României. Când ai alături de tine o echipă puternică, un om de talia lui Petre Petrescu, un deputat care a făcut atât de multe pentru Filiaşi şi acest colegiu deşi a fost în opoziţie, un preşedinte de Consiliu Judeţean precum domnul Ion Prioteasa, un primar ca Nicolae Stăncioi şi oameni atât de deschişi precum sunteţi dumneavoastră, nu ai cum să nu realizezi ceea ce-ţi propui”
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, Ion Prioteasa, a afirmat că numărul mare de sesizări privind deteriorarea carosabilului a determinat decizia conducerii CJ de a demara lucrările de reabilitare ale tronsonului de drum Filiaşi-Melineşti, intens circulat.
„ Istoria acestui drum pe care îl inaugurăm azi este mai veche. Acest drum era aşa de afectat de gropi, încât spre consiliul judeţean şi Primăria Filiaşi au venit foarte multe plângeri. În plus acest drum se află în continuarea drumului judeţean care ajunge la Melineşti şi care aparţine consiliului judeţean. S-a făcut acest drum care are o continuitate pentru că el se duce spre Răcari şi mai apoi către Scaieşti.
(…) Mereu venim cu drag la Filiaşi, un oraş care are şanse de a se dezvolta în perioada următoare. Spun acest lucru pentru că este un oraş foarte aproape de municipiul Craiova, pentru că infrastructura s-a dezvoltat foarte mult pe această zonă, pentru că are capacităţi de producţie şi utilităţile necesare dar care din păcate stau nefolosite. De aceea şi nouă, într-un moment în care ne bate cineva la uşă ne gândim la Filiaşi. Nu puţine au fost momentele în care alături de domnul deputat Petre Petrescu, de primarul Stăncioi sau de colegul nostru Florea Voinea am încercat să conturăm o anumită investiţie şi să încercăm s-o atragem spre Filiaşi.
Colegiul de Filiaşi este unul interesant cu oameni care vă pot reprezenta la Bucureşti şi în Parlamentul României aşa cum trebuie. Un luptător cum este deputatul Petre Petrescu nu a pierdut vreun moment când s-a putut da ceva pentru această zonă, să se aloce nişte bani pentru acest colegiu fără să se implice şi să se bată pentru dumneavoastră şi pentru dezvoltarea acestei zone.
La fel şi Florea Voinea, candidatul USL pentru Colegiul de Senat Filiaşi-Cetate, un om foarte apropiat de noi, ne-a oferit sprijinul său ori de câte ori i l-am solicitat să ne ajute la Bucureşti.
Ca o recomandare pe care vreau să v-o fac dumneavoastră şi tuturor celor care mă cunosc pe mine şi m-au creditat cu încrederea lor în vara acestui an când am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj este să-i votaţi pe aceşti doi oameni: Petre Petrescu – deputat şi Florea Voinea – senator.
Vreau ca simpatia pe care mi-o purtaţi s-o întoarceţi şi către aceşti doi candidaţi ai USL pe care eu îi susţin şi vi-i recomand şi dumneavoastră. Am toată încrederea că nu vă vor dezamăgi aceşti doi oameni, Petre Petrescu şi Florea Voinea, pentru care eu şi primarul Nicolae Stăncioi garantăm”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, Ion Prioteasa
La rândul său, primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi, a declarat: „Filiaşul are un buget limitat, aşa cum se ştie. Am făcut apel la Consiliul Judeţean Dolj, la consilierii judeţeni şi la domnul Ion Prioteasa pentru a ne ajuta. Am reuşit într-un timp foarte scurt să trecem acest drum în administrarea consiliului judeţean. De fiecare dată când am solicitat ajutor Consiliul Judeţean Dolj a fost aproape de noi. Am foarte mare încredere în consiliul judeţean şi în parlamentarii noştri, deputatul Petre Petrescu şi cel care ne va deveni senator, domnul Florea Voinea, că putem moderniza acest oraş.
Sunt convins că alături de această echipă vom putea aduce fonduri pentru Filiaşi, oraş pe care îl putem dezvolta prin aducerea de investitori şi crearea de locuri de muncă. Dar pentru ca toate aceste lucruri să se poată realiza este nevoie ca pe data de 9 decembrie să veniţi la vot şi să votaţi echipa USL pentru Filiaşi: Petre Petrescu – deputat şi Florea Voinea – senator”.
La eveniment au mai participat vicepreşedintele pe probleme tehnice al CJ Dolj, Cristinel Iovan, directorul SC Lucrări de Drumuri şi Poduri SA, Gheorghe Mâciu.