Peste 50 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova au donat astăzi sânge.

jandarmi sange craiova 1 Peste 50 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova  au donat astăzi sânge. poze

Peste 50 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova  au donat astăzi sânge.

 

Cunoscând problemele cu care se confruntă spitalele din România, privind deficitul rezervelor de sânge, aproximativ 50 de jandarmi, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, au participat, astăzi, la activitatea de donare de  sânge, în punctul de colectare special amenajat în cazarma proprie.

„Deşi are un caracter benevol, colegii mei au răspuns într-un număr foarte mare, conştienţi fiind despre necesitatea şi lipsa de sânge din spitale şi prin acest gest dorim să ne aducem aportul la salvarea altor vieţi”, a spus plt.maj. Jianu Cristinel.

jandarmi sange craiova 2 Peste 50 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova  au donat astăzi sânge. poze

„Sunt situaţii multiple, în care nevoia de sânge este foarte mare şi am participat la această activitate pentru deoarece ştim că şi alţi colegi şi semeni de-ai noştri se pot confrunta cu situaţii în care au nevoie de sânge”, a precizat plt. maj. Tudoran Aurel.

Conducerea Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a salutat răspunsul prompt dat de colegii lor, care au înţeles importanţa unui astfel de gest.

Jandarmii nu se dau inapoi cand este vorba de aș ajuta semenii, fie că o fac prin paleta de  misiuni din competență, fie prin acțiuni umanitare ca cea de azi. Prin ciclicizarea acestor activități, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova dorește să devină un partener fidel al Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, să dea un exemplu altor instituţii, dar şi comunităţii locale, pentru a se crea o coeziune în rândul acestora, în vederea participării la acest gen de acţiuni și, totodată, să devină un sprijin pentru cetățenii aflați la nevoie.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL G. J. Mb. CRAIOVA