Peste 200 de copii, implicaţi în activităţile proiectului „Caravana cu Poveşti”

Voluntarii din cadrul proiectului Caravana cu Povesti au primit diplome de recunostinta pentru implicare Peste 200 de copii, implicaţi în activităţile proiectului „Caravana cu Poveşti” poze

Peste 210 copii din cinci comunităţi sărace din judeţul Dolj au beneficiat, în ultimele 12 luni, de activităţile proiectului „Caravana cu Poveşti”. Rezultatele proiectului, la un an de implementare, au fost prezentate ieri în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Centrul „Mitropolit Firmilian”.

Cu sprijinul asigurat de CEZ ROMÂNIA, Asociaţia Vasiliada în parteneriat cu Asociaţia Fapte Bune pentru Comunitate a iniţiat, începând cu luna decembrie 2012, un inedit proiect socio-educativ, pentru copiii care trăiesc în mediul rural, din judeţul Dolj.

Proiectul „Caravana cu Poveşti” şi-a propus să dezvolte interesul copiilor din comunităţi rurale sarace de a citi poveşti, crescând astfel cu modelele şi eroii din basmele româneşti.

În cele 12 luni de implementare a proiectului, peste 210 de copii din localităţile Lipovu, Ocolna, Busu, Sălcuţa şi Salcia, au avut posibilitatea de a se întâlni cu voluntarii celor două asociaţii, în mai multe ateliere de lucru, în cadrul cărora aceştia au citit copiilor basme românesti şi i-au implicat în diferite activităţi de dezvoltare personală, pornind de la morala poveştilor citite.

Dna Mirela Dima, Directorul Executiv CEZ Vanzare si reprezentantul Grupului CEZ în România în cadrul conferintei de presa, descrie acest proiect ca fiind „unul din proiectele în care echipa CEZ a investit foarte mult suflet. Este minunat că am putut aduce zâmbetul pe feţele copiilor, iar acest lucru ne-a adus mari satisfacţii. În cele 12 luni de la implementare, proiectul şi-a dovedit utilitatea. Micuţii au învăţat să fie eroi şi mai ales care este diferenţa dintre bine si rău. Considerăm că promovarea valorilor printre cei mici poate reprezenta punctul de plecare în dezvoltarea dragostei lor faţă de cultură, literatură şi educaţie. Sprijinind copiii, sprijinim viitorul”.

Având în vedere succesul acestui proiect şi bucuria copiilor prilejuită de fiecare întâlnire cu „lumea povestilor”, şi intelegând că un astfel de proiect este necesar a fi derulat în cât mai multe comunităţi din mediul rural, CEZ ROMÂNIA analizează posibilităţile de a susţine Asociaţia Vasiliada şi Asociaţia Fapte Bune pentru Comunitate pentru a extinde proiectul şi într-un alt judeţ din Oltenia.

De asemenea, Pr. Adrian Stanulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, descrie importanţa acestui proiect în educaţia copiilor, adresând totodată mulţumiri reprezentanţilor instituţiei partenere, pentru implicarea lor în derularea proiectului: “Acest proiect a avut rolul de a aduce copiilor din cinci comunităţi sărace ale judeţului Dolj bucuria poveştilor, bucuria întâlnirii cu eroi din basmele populare româneşti, şi în acelaşi timp de-a adus şi nouă aminte de eroii basmelor noastre din copilărie şi de felul în care aceste poveşti ne-au marcat. Trebuie subliniat că acest proiect a crescut foarte frumos în cele 12 luni, iar dezvoltarea şi maturizarea acestui proiect nu ar fi fost posibilă dacă nu am fi întâlnit în partenerii noştri oameni dedicaţi, responsabili social, interesaţi de felul în care se derulează proiectul”.