PESCUIT CU UNELTE INTERZISE, ÎN PERIOADA DE PROHIBIŢIE

 

 

 

 

În cursul week-end-ului, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj – structura Segarcea, aflaţi pe timpul executării unei misiuni specifice pe linia prevenirii braconajului piscicol, au depistat în flagrant, pe raza localităţii Cârna, doi tineri ce foloseau la pescuit unelte interzise.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că numiţii R. P., în vârstă de 24 ani şi T. S., în vârstă de 18 ani, ambii din localitatea Cîrna, deţineau neautorizat şi pescuiau cu ajutorul unei bărci şi a unei plase tip monofilament, cu lungimea de 1000 m, în bazinul piscicol nr. 3 Cîrna.

În barcă, a fost găsită cantitatea de 40 kg peşte din specia caras şi 5 kg peşte din specia ştiucă, acesta fiind pescuit în perioada de prohibiţie.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi au fost înaintate structurilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj