Permise pentru nevăzători în Dolj – video

eg Permise pentru nevăzători în Dolj   video  poze

Autorităţile judeţene au descoperit peste 90 de permise de conducere ai căror posesori figurează în baza de date  a DGASPC Dolj cu gradul I sau II de handicap. Prefectul de Dolj Eugen Georgescu a solicitat anularea permiselor, considerând că şoferii respectivi sunt un pericol public.

“Am constatat la serviciul public comuniatr rgeim permise de conducere şi înmatriculări care e în subordonarea prefectului o încălcare a legii, care constă în aflara în circulaţie a 92 de permise, conform datelor pe care le avem: posesori de permise cu grad I de handicap – 40 şi posesori de permise cu grad II de handicap – 52. Am dispus comunicarea către DGASPC Dolj reanalizarea în cazul comisiei de evaluare şi totodată să vedem unde este inadvertenţa şi de ce după ce au fost încadraţi în gradul de invaliditate, nu au fost anulate aceste permise, pentru că circulaţia cu aceste deficienţe poate produce accidente grave”, a declarat prefectul Eugen Georgescu, la conferinţa de presă de astăzi.

Din declaraţiile prefectului, nu s-a putut înţelege clar despre ce fel de handicap era vorba în cazul celor 92 de permise de conducere, Georgescu precizând în schimb că a dispus o verificare pentru a descoperi unde s-a rupt lanţul comunicaţional. “Probabil că a fost o ruptură în comunicare şi o să vedem cine e de vină. Poate fi vorba şi de deficienţe dobândite în timpul vieţii, dar permisele trebuiau anulate, pentru că un permis de conducere este un lucru tentant, iar atunci când nu există control sau autocontrol se pot întâmpla lucruri grave. Sunt un pericol”, a spus Eugen Georgescu.

stancuflorin Permise pentru nevăzători în Dolj   video  poze

Directorul DGASPC  Dolj, Florin Stancu spune însă că numărul permiselor bune de anulat este de 95, confirmând în acelaşi timp că este vorba despre “nevăzători”, mai precis despre persoane încadrate în gradul I sau II de handicap din cauza problemelor oftalmologice. “Domnul prefect s-a grăbit şi a greşit din nou. Este vorba de 95 de persoane pe care le-am descoperit în rândul persoanelor cu probleme oftalmologice. Au fost 1.500 de persoane verificate în datele noastre comparate cu datele din baza celor de la permise. În proporţie de 90 la sută, aceste persoane obţinuseră permisele de conducere în anii 70-80”, a declarat Florin Stancu. Acesta spune că persoanele cu hadicap cu permis de conducere din Dolj, 9000 la număr, vor fi verificate în totalitate, indiferent de afecţiunile care au stat la baza încadrării. “Toate aceste persoane care au permis de conducere şi sunt încadrate în grad de handicap vor fi chemate pentru reevaluare, indiferent că au certificat nerevizuibil”, a mai spus Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.