Pedeliștii și peneliștii doljeni, 50 la sută „fuzionați”. Marijean: Suntem dați exemplu!

marijean si mario Pedeliștii și peneliștii doljeni, 50 la sută „fuzionați”. Marijean: Suntem dați exemplu! poze

Fuziunea „duduie” în PNL Dolj, susține co-președintele Marian Jean Marinescu, acesta precizând că jumătate din filialele locale din județ au deja comandă unică.

 

„Filiala Dolj a PNL-ului este pe un drum bun, au fost mai multe întâlniri comune. Biroul Judeţean s-a întâlnit de două sau de trei ori, iar procesul de fuziune, care este de durată, merge foarte bine. S-au luat decizii importante, peste jumătate din organizaţii sunt conduse de un singur preşedinte. Iar procesul va continua pe parcursul acestui an. Am înțeles că s-a vorbit pe la televiziunile centrale că există probleme între membrii celor două partide la Dolj. Nu există! Suntem dați exemplu, să știți”, a declarat Marian Jean Marinescu, la ultima conferință de presă a PNL. Nu se știe deocamdată care e repartiția funcțiilor de conducere între foștii pedeliști și vechiul PNL, Marinescu refuzând să furnizeze deocamdată lista celor 50-60 de președinți unici. Cert este însă că, la nivelul filialei Craiova nu există încă un președinte unic, și nici un candidat stabilit pentru atacarea funcției de primar la alegerile locale de anul viitor.

Potrivit reprezentanților PNL, comisiile constuite la nivel de filiala vor elabora în perioada următoare „criteriile” ce vor sta la baza selecției candidaților și vor coordona sondajele ulterioare. Deocamdată PNL are candidat cert doar în localitățile care au rămas conduse de primari PDL-PNL, 18 la număr la ultima numărătoare.