Pedeliştii doljeni nu votează “Bugetul Guvernului obez”

pdldascaludincastoica 1 Pedeliştii doljeni nu votează Bugetul Guvernului obez poze

Parlamentarii doljeni ai PDL au anunţat ieri că nu vor vota bugetul de stat propus de Guvernul Ponta. 

Senatorul Mărinică Dincă, cosideră că bugetul pe 2013 întocmit de Executiv “atacă mediul privat”, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu îl va vota.

La fel şi deputaţii PDL Constantin Dascălu şi Ştefan Stoica, care au criticat la rândul lor propunerea de Buget.

“În primul rând, bugetul de stat, aşa cum se prezintă el, putea să fie prezentat în Parlament, conform legii, până la data de 15 octombrie 2012, astfel încât să nu avem această situaţie, ca instituţiile statului, ministerele, unităţile locale să nu aibă bugete de funcţionare în primul trimestru al anului, să nu poată să-şi continue investiţiile. Era aceeaşi forţă politică la putere şi nu au avut niciun motiv argumentat să nu prezinte bugetul de stat în conformitate cu legea. Pot evidenţia numai două motive care credem că au stat la baza neprezentării bugetului de stat, şi anume: ascunderea adevărului şi schimbarea structurii guvernamentale pentru că au făcut un guvern obez, au dublat numărul de miniştri cu toate angajările respective care se fac în structurile centrale. Avem un buget care nu asigură dezvoltare economică şi creşterea locurilor de muncă. Acest buget, aşa cum a fost construit, duce la stagnare, creşte consumul şi scade drastic investiţiile, în niciun caz nu asigură dezvoltarea României în viitor şi, de aceea, noi nu îl vom susţine în cadrul plenului camerelor reunite pentru votul final”, a declarat Constantin Dascălu.

Ştefam Stoica a criticat în primul rând lipsa dintre proiectele de investiţii publice susţinute din bugetul central a marilor lucrări de infrastruuctură necesare Doljului.

“Bugetul de stat propus de cei de la USL este o dovadă a unui dublu limbaj. Guvernul Ponta nu poate să justifice că nu a ştiut necesităţile societăţii. Se constată diferenţe foarte mari între propunerea de dinainte de campanie şi bugetul care este azi în Parlament. În ceea ce priveşte investiţiile din Dolj despre care se vorbea, centura de sud şi autostrada Craiova – Piteşti, acestea nu mai sunt menţionate. Se vor continua investiţiile în ceea ce priveşte centura Ford, de şase kilometri, reabilitarea drumurilor Craiova – Bechet şi Craiova – Calafat. Au apărut foarte multe taxe noi în ceea ce priveşte mediul privat, acel impozit forfetar, dar şi în ceea ce-l priveşte pe cetăţeanul de rând, fie că locuieşte în mediul rural, fie în cel urban”, a spus Stoica.
“Acest buget este împotriva mediului de afaceri. (…) Craiova avea toate proiectele blocate, inclusiv cele europene, în perioada următoare, dacă un singur proiect era cu o zi în întârziere”.