Pedeliştii, atac la noua lege de restituire a proprietăţilor asumată de Guvern – VIDEO

marijeandascalupdl Pedeliştii, atac la noua lege de restituire a proprietăţilor asumată de Guvern   VIDEO poze

PDL va ataca la Curtea Constituţională noul act normativ în materie de retrocedare a proprietăţilor, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, democrat liberalii acuzând modalitatea de adoptare, dar şi conţinutul.

 

„Atunci când în Parlament există o lege care se discută, un act normativ pe aceaași temă nu poate fi asumat de guvern. La legea proprietății, nu s-a respectat astfel procedura. Pe fond noi vom contesta această lege și avem și alte aspecte pe care le vom sesiza”, a declarat, la conferinţa de presă a PDL Dolj, deputatul Constantin Dascălu.

La rândul său, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a acuzat Guvernul de blocare a economiei prin adoptarea noului act normativ.

„Până și legea retrocedării arată că pe acest guvern nu îl interesează economia țării. Nu se ocupă de infrastructură, de rata inflației, de datoria publică care este de 100 de miliarde. În schimb bagă totul în insolvență, este evident că nu fac nimic pentru economie, prețurile cresc foarte mult. Să amâni practic lămurirea situaţiei în materie de proprietate şi să lungeşti provizoratul în acest domeniu până în 2017 înseamnă să perpetuezi haosul şi să blochezi orice fel de investiţie. Atâta vreme cât proprietatea nu e certă, nimeni nu va investi”, a spus Marinescu.