Pe Aeroportul Craiova aterizează investitori chinezi

m aeroport sonstructie Pe Aeroportul Craiova aterizează investitori chinezi poze
Consiliul judeţean ar putea concesiona aeroportul din Craiova, prima ofertă venind pe filieră asiatică . 

Cu prima fază a investiţiei de la aeroport în mare parte finalizată, mai marii CJ Dolj îşi iau angajamentul să pompeze în continuare bani în dezvoltarea facilităţilor aeroportuare. În plus, iau în calcul concesionarea întregii afaceri după ce le-au deschis ochii chinezii, care au expediat deja o scrisoare de intenţie în acest sens pe adresa administraţiei judeţene.
Şeful CJ Ion Prioteasa a trecut ieri în revistă stadiul lucrărilor de la aeroport, de care se declară mulţumit. “Peste circa două săptămâni – aşa cum ne-am înţeles cu constructorul – se iese din interiorul acestei investiţii şi se va aborda exteriorul. Încă din această toamnă, vom avea ceea ce ne-am propus, respectiv o nouă sală de plecări, cu spaţii atât pentru pasagerii care aşteaptă avionul, cât şi pentru agenţiile de turism, cele care vor să-şi facă publicitate şi cu spaţii de alimentaţie publică. Vrem să ne facem lecţiile, din punctul de vedere al Consiliului Judeţean, cât mai bine, în aşa fel încât, în cursul acestui an, să avem terminate principalele obiective, pe care ni le-am propus”, a spus Prioteasa. Acesta a precizat că în perioada următoare se pregăteşte pentru Aeroportul din Craiova şi un nou turn de control, actualul fiind considerat “depăşit”.
Nici n-a finalizat investiţia de la Aeroport, că administraţia judeţeană a şi început să primească oferte pentru preluarea acesteia. Ion Prioteasa a spus ieri că mai marii CJ Dolj sunt “deschişi” la ideea concesionării aeroportului pentru menţinerea investiţiilor realizate şi efectuarea altora, precizând că administraţia judeţeană ia în calcul această posibilitate după ce o societate chineză şi-a arătat intenţia de a concesiona aeroportul. “Aeroportul este una din investiţiile majore ale CJ, care va deservi nu numai populaţia Doljului. În momentul în care am văzut cursele care au plecat spre Milano şi Roma şi am observat că erau şi maşini din Gorj şi Argeş, a crescut inima în noi, de bucurie, pentru că, într-adevăr, devine un aeroport regional. Mai mult decât atât, dacă într-o zi va trebui să-l concesionăm, în ţară, în Europa, în China sau în Japonia – dacă cineva va dori să vină să investească pe acest aeroport – vom fi gata să facem tot ce este nevoie, din punct de vedere legal, numai şi numai pentru ca acest aeroport să trăiască şi să aibă căutare. Suntem deschişi ca în viitor aeroportul să poată fi concesionat pentru a putea fi menţinute investiţiile actuale, iar cei care doresc să investească în continuare să o poată face. Am primit chiar o scrisoare de intenţie din partea unei companii din Shanghai”, a spus Prioteasa.