Zgonea: PDL încearcă să blocheze activitatea Parlamentului

zgonea Zgonea: PDL încearcă să blocheze activitatea Parlamentului   poze

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, îi acuză pe parlamentarii PDL că au încercat să blocheze activitatea Parlamentului în ziua în care Senatul și Camera Deputaților trebuiau să pună în concordanță prevederile ordonanțelor de urgență ale Guvernului privind organizarea referendumului de demitere a Președintelui și funcționarea CCR cu ultimele decizii ale judecătorilor Curții. Potrivit liderului PSD, reprezentanții PDL au încercat să submineze credibilitatea Parlamentului în ochii românilor și ai partenerilor europeni.
„Prin deciziile pe care le-am luat astăzi, la Senat și la Camera Deputaților, am arătat că Parlamentul României respectă întru totul deciziile Curții Constituționale. Ne-am întrunit astăzi în sesiuni extraordinare pentru a pune în concordanță legile privind funcționarea CCR și organizarea referendumului cu prevederile Curții. Am reușit să facem acest lucru cu toată opoziția parlamentarilor PDL, care au încercat prin toate mijloacele posibile să ne împiedice să luăm o decizie. USL condamnă atitudinea reprezentanților PDL care au vrut să submineze credibilitatea Parlamentului și să lanseze noi atacuri împotriva Parlamentului și a Guvernului așa cum au făcut în ultimele două săptămâni”, a declarat liderul USL.
Valeriu Zgonea a precizat că deputații și senatorii PDL au părăsit lucrările Parlamentului în încercarea de a împiedica România să își respecte angajamentele asumate de premierul Victor Ponta în fața liderilor europeni la Bruxelles.
„Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale lui Traian Băsescu și PDL ne vor costa foarte scump pe noi toți. Din cauza lor cursul de schimb este în scădere, investitorii străini își manifestă îngrijorarea cu privire la situația politică, iar piețele financiare ne urmăresc cu neîncredere. Știm că în spatele acțiunilor de astăzi ale liderilor PDL se află însuși președintele-suspendat, Traian Băsescu. Îi cerem să înceteze imediat campania murdară pe care o duce în țară și în afara granițelor țării, campanie care face foarte mult rău României și pororului român”, susține Președintele Camerei Deputaților.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 18 iulie, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale cu 159 voturi pentru și 7 împotrivă. Deputații PDL au părăsit sala de plen înaintea votului final.