PDL Dolj: Plângere penală împotriva viceprimarului PSD din Daneți

 

Partidul Democrat Liberal Dolj a formulat plângere penală împotriva domnului Mihai Atitienei, pentru savarsirea infracțiunii prevăzută de art. 258 Cod Penal, solicitând totodată și constatarea nulității actelor semnate de către acesta după ce nu mai deținea funcția de viceprimar al comunei Daneți. Plângerea penală a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova și la Inspectoratul de Poliție al Județului, Secția 12 Poliție Rurală Daneți și adusă la cunoștiință Instituției Prefecturii Județului Dolj.

 

Precizăm că domnul Mihai Atitienei a ocupat funcția de viceprimar al comunei Daneți din partea Partidului Social Democrat până în data de 31.07.2014, când Consiliul Local, întrunit în ședință ordinară, a hotărât schimbarea acestuia și alegerea în funcția de viceprimar a domnului Ștefan Cioablă, din partea Partidului Democrat Liberal.

plangere penala pdl PDL Dolj: Plângere penală împotriva viceprimarului PSD din Daneți poze

Deși a luat la cunoștință – prin semnătură – de Hotărârea Consiliului Local nr. 25/2014, prin care era dispusă schimbarea sa și era numit noul viceprimar al comunei, Mihai Atitienei a refuzat să se conformeze folosindu-se în continuare în mod ilegal de calitatea de viceprimar, pe care nu o mai deținea, semnând acte oficiale de autoritate publică în numele Unitatíi Administrativ Teritoriale  Comuna Daneți și săvârșind astfel infracțiunea prevăzută de art. 258 Cod Penal.

 

Art. 258 Cod Penal se referă la uzurparea de calități oficiale și prevede pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă a faptei  funcționarului care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.

 

 

BIROUL DE PRESĂ PDL DOLJ