PDL Dolj: Plângere împotriva materialelor electorale ale PSD

Solicităm şi pe această cale autorităţilor locale să se conformeze deciziei nr. 109D din 16.05.2014, adoptată de Biroul Electoral Central, prin care este dispusă înlăturarea materialelor electorale folosite de PSD sub forma acronimului „USL” de pe raza judeţului Dolj. Conform deciziei Biroului Electoral Central, măsura administrativă trebuie dusă la îndeplinire de către primarii localităţilor judeţului Dolj.

 

PDL urmăreşte aplicarea legii!

Precizăm în acest sens că echipele de campanie ale PDL, care se află şi în acest weekend pe teren, vor urmări modul în care este pusă în aplicare această decizie şi vor sesiza autorităţile competente în privinţa oricărei încălcări a legii.

 

PDL a depus astăzi la Biroul Electoral nr. 17 Dolj o plângere prin care solicită, potrivit art. 35, alin. 3 din Legea nr. 33/2007, obligarea Alianţei PSD-UNPR-PC la înlăturarea tuturor materialelor de campanie electorală care conţin sintagmele “Mândri că suntem români” şi “România puternică în Europa”, precum şi interzicerea folosirii acestor sintagme în campania electorală.

 

PSD fură tot, inclusiv simbolurile naţionale şi mândria de a fi român!

Motivele invocate în această plângere ţin de respectarea ordinii de drept. Sloganele folosite de Alianţa PSD-UNPR-PC inoculează ideea că doar cetățenii care vor exprima votul pentru candidații PSD se pot simți mândri că sunt români. PDL apreciează că folosirea acestor sintagme este similară cu folosirea drapelului național și a stemei Statului Român sau a Uniunii Europene în campania electorală.

 

Menţionăm că o plângere depusă în acelaşi sens de către PDL în judeţul Sălaj a fost soluţionată în mod favorabil, Alianţa PSD-UNPR-PC fiind obligată să înlăture materialele respective şi să nu mai folosească sintagmele acestea în campania electorală.

 

Spus mai simplu, PSD demonstrează prin campania făcută că vrea să fure cetăţenilor simbolurile naţionale şi mândria de a se simţi români.

 

Potrivit PSD, se pare că au dreptul să fie mândri doar românii care plagiază lucrările de doctorat, mint după cum respiră, se plimbă cu barca împinsă de jandarmi şi îşi promovează soţiile în parlamentul european.

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ

AL PDL DOLJ