PDL Dolj: Nereguli înregistrate încă de la primele ore ale dimineții

marijean dascalu PDL Dolj: Nereguli înregistrate încă de la primele ore ale dimineții poze

În Leu, la secția de votare nr. 378, mai multe persoane trecute pe lista netransportabililor, pentru care a fost solicitată urna mobilă, au venit la vot pe propriile picioare.

Acest lucru demonstrează încă o dată intenția de fraudă electorală folosind urna mobilă. PDL a cerut oprirea votării în această secție și va depune plângere penală împotriva președintei secției de votare care a permis validarea cererilor pentru urna mobilă fără să verifice validitatea acestor cereri.

Fapte asemănătoare s-au înregistrat și la următoarele secții de votare: 379, 380 – Leu, 497, 498 – Țuglui, 201 – Dăbuleni, 230 – Apele Vii, 363, 364 – Goicea, 292, 293 – Cerăt, 240, 239, 238, 237 – Bistreț, 503 – Urzicuța, 342, 343 – Galicea Mare, 488 – Tălpaș. Pe numele tuturor președinților acestor secții de votare s-au depus plângeri penale.

De asemenea, în comuna Breasta, la secția de votare din Valea Lungului, membrii secției de votare își pun problema dacă vor semna ei în locul votanților sau vor pleca cu urna mobilă astfel încât să se asigure cvorumul. Președinta de secția le-a spus reprezentaților din secțiile de votare că nu își vor primi banii dacă nu asigură o prezență de peste 50 la sută.

În comuna Ostroveni, mai multe persoane s-au prezentat la vot cu multiple cărți de identitate, votând în numele altor oameni.

La Bistreț oamenii sunt obligați să vină la vot chiar dacă nu doresc acest lucru. De exemplu, familia Brătan din zonă a fost vizitată de primarul localității care a cerut în mod imperativ să voteze sau să-și dea CNP-ul pentru a fi trecuți pe cereri pentru urna mobilă. Oamenii au refuzat, au plecat din localitate, dar primarul face în continuare presiuni, conform spuselor unuia dintre membrii acestei familii.

La Dioști au fost trecute pe listele pentru lista mobilă mai multe persoane cu probleme psihice.

Biroul de presă al Partidului Democrat Liberal Dolj