PDL Dolj: Dorin Mărgărit şi-a dat demisia de la CS

pdl 3 PDL Dolj: Dorin Mărgărit şi a dat demisia de la CS poze

 

Dorin Mărgărit a anunţat, miercuri, 7 noiembrie, că şi-a dat demisia din funcţia de director al Casei Studenţilor din Craiova. Mărgărit a spus că începând cu iunie 2012, conducerea USL-istă a Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, prin comportament abuziv, a sabotat funcţionarea, în condiţii normale, a Casei Studenţilor din Craiova, refuzând să aprobe suplimentarea bugetului pentru plata utilităţilor.
„Începând cu iunie 2012, odată cu venirea USL la putere, care şi-a pus oamenii la conducerea tuturor instituţiilor, la ANST a fost schimbată conducerea. Din acel moment, noua conducere USL-istă a ANST, prin comportament abuziv, s-a opus cu vehemenţă bunei funcţionări a Casei Studenţilor din Craiova. Am făcut nenumărate adrese prin care am cerut suplimentarea din buget a sumelor aferente plăţii utilităţilor, pentru a putea achita contravaloarea facturilor pentru al doilea semestru al anului. Niciuna din aceste solicitări nu ne-a fost aprobată, motiv pentru care în acest moment Casa Studenţilor din Craiova se află în imposibilitatea de a plăti facturile la gaze şi energie electrică, ceea ce va conduce la întreruperea activităţii instituţiei”, a spus Margărit.
Dorin Mărgărit a mai spus că deşi pentru gaze există bani în cont, nu se pot plăti facturile, pentru că ANST nu a aprobat modificarea bugetară, situaţie care a condus la ridicarea contorului de gaze. „Noua conducere USL a ANST a dat dovadă de rea-credinţă şi de nepăsare faţă de o instituţie care până la urmă este a studenţilor. Şi pentru că eu nu doresc ca instituţia să revină la stadiul de la care am preluat-o în 2009, pentru că vreau ca şi generaţiile viitoare de studenţi să beneficieze de toate lucrurile bune care s-au făcut aici, am decis să îmi dau demisia. Este un semnal pe care îl trag faţă de incompetenţa şi atitudinea abuzivă a conducerii ANST, care s-a şi grăbit, contract prevederilor Codului Muncii, să îmi accepte demisia fără preaviz. De altfel, cer conducerii ANST să îşi dea demisia de onoare pentru situaţia în care a adus Casa Studenţilor din Craiova”, a mai afirmat Dorin Mărgărit.
Fostul director al Casei Studenţilor din Craiova a spus că în mai 2009, când a preluat conducerea Casei Studenţilor, instituţia se confrunta cu două mari probleme: lipsa de activitate şi vizibilitate a instituţiei şi problema patrimoniului din care jumătate fusese retrocedat, iar termenul până la care trebuia predat imobilul expirase din februarie 2009: „La câteva săptămâni au venit executorii judecătoreşti care ne-au evacuat din sediu, CS rămânând doar cu noua clădire, sala de spectacole şi anexele. Rămaşi fără birouri, fără magazii, fără spaţiu pentru arhivă, fără conexiune telefonică şi internet, fără agent termic, am început şi am reuşit să reconstruim clădirea pentru a crea minime condiţii în care să ne putem desfăşura activitatea. Am amenajat un sediu administrativ: birouri, săli pentru repetiţie, am reparat grupurile sanitare, practic am încercat şi am şi reuşit ca într-un spaţiu limitat ca suprafaţă să creăm condiţii decente pentru funcţionarea instituţiei. Ulterior am crescut gradul de confort şi am adus instituţia la nivelul anilor în care trăim”.
În ceea ce priveşte activitatea CS, Mărgărit a spus că, printr-o bună colaborare cu organizaţiile studenţeşti, a reuşit să organizeze zeci de evenimente, cel mai important lucru fiind însă faptul că CS a apărut din nou în topul caselor de cultură studenţeşti din ţară acolo unde Casa Studenţilor din Craiova se aflase cândva şi unde îi era locul.
BIROUL DE PRESĂ
AL PDL DOLJ