PDL Dolj cere prefecturii şi CJ Dolj informări zilnice cu privire la actualizarea listelor electorale

marijean dascalu PDL Dolj cere prefecturii şi CJ Dolj informări zilnice cu privire la actualizarea listelor electorale poze

Lucreaza cu Guvernul Ponta si memorandumul le ocupa tot timpul… Cam asa poate fi rezumata activitatea principalelor institutii ale statului in luna august a acestui an.

In loc sa se ocupe de lucruri serioase, cum ar fi seceta care a lovit agricultura sau alte lucruri „banale”, cum ar fi economia sau sistemul sanitar, Guvernul si multe dintre institutiile statului se ocupa de punerea in practica a unui memorandum emis fara nicio baza legala.

Avand in vedere insa faptul ca institutile amintite, intre care Prefectura si Consiliul Judetean, sunt in cele din urma institutii publice, sustinute de la buget, in baza Legii nr. 544/2011 privind liberul acces la informatiile de interes public, solicitam in mod public Prefectului Judetului Dolj, doamna Elena Costea si Presedintelui Consiliului Judetean Dolj, domnul Ion Prioteasa sa dea publicitatii in fiecare zi modul in care se pune in practica memorandumul guvernului Ponta.

Fie si doar ca simpli platitori de taxe si impozite, locuitorii judetului Dolj au dreptul sa stie care sunt fondurile alocate activitatilor ce au ca scop colectarea datelor necesare unei asa-zise „actualizari a listelor permanente” in conditiile prevazute in memorandumul Guvernului Ponta.

In acelasi timp, in vederea asigurarii transparentei actului administrativ, solicitam Prefectului Judetului Dolj si Presedintelui Consiliului Judetean Dolj sa informeze zilnic, complet si in mod corect publicul asupra datelor colectate si a modului in care acestea au fost obtinute si procesate.
Biroul de presă al
Partidului Democrat Liberal Dolj