PDL Dolj: „Argumentele” puterii: ameninţări, şantaj şi vandalizarea afişajului electoral

 

În dimineaţa  zilei de 14 mai 2014, echipele de campanie ale PDL au constatat vandalizarea afişajului electoral în zona comunelor Greceşti, Cernăteşti, Braloştiţa, Argetoaia, Secu si Brădeşti. În aceste comune, singurele afişe, bannere şi panouri electorale rămase neatinse erau ale PSD.

Bannerele şi panourile electorale legal afişate ale PDL au fost vandalizate şi multe dintre ele distruse în totalitate, indicând astfel o acţiune deliberata şi coordonată, îndreptată împotriva Partidului Democrat Liberal.

Reprezentanţii PDL s-au adresat organelor competente, între care si Poliţiei Filiaşi, în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penala a acestora.

În acest context, constatăm cu regret că în peisajul electoral au revenit aceleaşi metode rudimentare întâlnite în perioada 2000–2004, când reprezentanţii partidului-stat PSD ameninţau şi şantajau primarii partidelor de opoziţie şi distrugeau orice însemn electoral de o alta culoare decat cea roşie.

Încă de la începutul aceste campanii, PDL şi-a afirmat dorinţa de a avea o campanie onestă, bazată pe comunicarea realizărilor europarlamentarilor săi în mandatul 2009–2014 şi pe programul electoral pentru perioada imediat urmatoare.

În fiecare zi a acestei campanii, PDL a facut ceea ce a promis. În lipsa argumentelor, contracandidaţii noştrii ne ameninţă, şantajeaza primarii şi ne vandalizeaza panourile, bannerele şi afişele. E drept că nu se poate spune mai nimic referitor la activitatea în Parlamentul European a reprezentanţilor PSD, dar de aici şi până la acţiuni primitive, de intimidare şi distrugere, e un drum pe care sperăm să nu se mai meargă.

Aşteptăm de la reprezentanţii PSD să condamne în mod public astfel de manifestări şi să ducă o campanie civilizată, bazată pe comunicare şi nu pe distrugere, pe adevar şi nu pe minciună, şi care să urmeze valorile Uniunii Europene: respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi respectarea drepturilor fiecaruia.

 

 

BIROUL DE PRESĂ

AL PDL DOLJ