PC: Partidul Conservator a decis să candideze separat în toata ţara cu excepţia locurilor care au fost deja negociate cu partenerii noştri din USL!

comunicatus PC: Partidul Conservator a decis să candideze separat în toata ţara cu excepţia locurilor care au fost deja negociate cu partenerii noştri din USL! poze

Rezoluţia Partidului Conservator adoptată în data de 28 septembrie 2011, în cadrul Biroului Politic al PC

1. Partidul Conservator a fost întotdeauna vehement în lupta cu regimul Băsescu-Boc.
2. Partidul Conservator nu a şantajat niciodată pe nimeni.
3. Partidul Conservator nu  şi-a dorit niciodată ruperea Uniunii Social Liberale. Nu am solicitat avantaje, privilegii sau modificarea protocolului USL. Obiectivul nostru este victoria USL în alegeri şi vom mobiliza toate resursele partidului în acest sens.
4. PC este primul partid care a dorit realizarea USL. Mai mult decat atât, PC a fost principalul liant între cei doi parteneri ai uniunii, PSD şi PNL, şi un factor de echilibru în cadrul Uniunii Social Liberale.
5. Partidul Conservator nu a venit cu pretenţii suplimentare în legatură cu posturi sau candidaturi. De asemenea, nu s-a pus problema nesusţinerii de către PC a lui Sorin Oprescu la Bucureşti. Am susţinut candidatul nostru ca o propunere în cadrul USL şi nu am încercat în niciun fel impunerea acestuia în detrimentul candidatului susţinut de PSD şi PNL, ci doar discutarea ambelor variante înainte de a se lua o decizie finală.
6. Partidul Conservator a decis să candideze separat în toata ţara cu excepţia locurilor care au fost deja negociate cu partenerii noştri din USL. Cu toate acestea, în cazul în care preşedinţii de organizaţii judeţene ale celor trei partide se vor înţelege, nu excludem varianta de a susţine candidaturi comune în oraşele şi comunele unde este singura variantă de a-i învinge pe cei de la PDL.
7. Succesul USL poate fi asigurat numai printr-o organizare riguroasă dublată de o strategie de comunicare unitară. Vom propune formarea unui secretariat tehnic al Uniunii care să organizeze şi să centralizeze acţiunile politice majore. Totodată, pentru a preveni incidentele între partidele din cadrul USL, vom propune în dezbaterea USL oportunitatea instituirii unor sancţiuni pentru atacurile între partidele membre USL.
8. Avem foarte multă treabă! USL trebuie să câştige alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, fie că sunt separate, comasate, sau cum vor dori cei de la PDL să le organizeze. Dar nu putem face acest lucru decât împreună! Sunt prea multe lucruri de făcut în cadrul USL, în interesul românilor, pentru a ne pierde timpul cu probleme mărunte care ţin de orgolii personale.
9. USL este o alianţă a binelui care va lupta cât de curand cu o axa a răului, Mişcarea Populară, formată din partidele care se află acum la putere şi care vor să se ascundă sub o umbrelă pentru a păcăli, încă odată, populaţia României.

Biroul de presă