Partidele, invitate la stabilirea listelor de preşedinţi şi locţiitori ale birourilor electorale

giugea cj Partidele, invitate la stabilirea listelor de preşedinţi şi locţiitori ale birourilor electorale poze

Prefectul de Dolj a semnat ordinele pentru numerotarea circumscripţiilor electorale şi stabilirea numărului de consilieri locali şi judeţeni şi promite transparenţă totală în organizarea alegerilor.

 

“Am stabilit numărul circumscripţiilor, am stabilit numărul de consilieri pe fiecare circumscripţie. Am făcut un calendar pe care l-am trimis fiecărui partid. Am trimis fiecărui partid invitaţia de a-şi desemna câte un reprezentant pentru a participa la evaluarea listelor de preşedinţi şi locţiitori pentru fiecare circumscripţie electorală. Nu ştiu dacă a mai fost vreodată asemenea transparenţă în organizarea alegerilor. De accea am şi transmis în scris partidelor să ne semnaleze orice problemă, să nu apară suspiciuni. Cine are nemulţumiri, eu zic că le avea pregătite dinainte. Eu am ceva experienţă în organizarea alegerilor şi pot să vă spun că nu am găsit metodele prin care un prefect poate interveni asupra bunului mers al fazelor pregătitoare ale alegerilor”, a declarat Nicolae Giugea.

Prefectul spune că ar prefera să lase paza şi asigurarea ordinii la secţiile de votare din ziua scrutinului exclusiv în sarcina Jandarmeriei, precizând însă că, acolo unde există, va fi folosită şi poliţia locală.
“În ce priveşte asigurarea pazei la secţiile de votare vom implica şi poliţia locală în toate localităţile acolo unde există. Pentru asigurarea ordinii în ziua votului eu aş prefera însă, în măsura posibilităţilor să apelăm în exclusivitate la jandarmerie”, a mai spus Giugea.