Părintele “Pinguinului” intră în consiliul local Craiova pe lista PDL

niuri Părintele Pinguinului intră în consiliul local Craiova pe lista PDL poze

MC Niuri, pe numele dinafara scenei Niuri Radu Valenţiu Ţui, cel care a lansat astă-vară cântecul transformat apoi în şlagăr anti-Boc va fi validat joi consilier local.

Cine-a urmărit protestele de primăvară-vară ale sindicaliştilor n-are cum să nu fi reţinut celebrul refren “Un pinguin conduce guvernul şi numele lui e Boc, Boc, Boc”, completat cu dansul ţopăit executat de bugetari de pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova până în Piaţa Victoriei. Ironie sorţii face ca cel care a adus cântecul în topul preferinţelor petrecăreţilor să fie chiar un membru al PDL, chiar dacă la vremea respectivă melodia nu îşi căpătase încă versurile anti-guvernamentale. Numele său e Nuiri Radu Valenţiu Ţui şi tocmai se pregăteşte să depună joi jurământul ca şi consilier local craiovean din partea PDL.

Potrivit CV-ului, Niuri Ţui s-a născut în 1962, este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică şi apoi absolvent de master în “managementul relaţiilor internaţionale”, a fost în 1988-1989 preşedinte al organizaţiilor studenţeşti, participant activ la revoluţia din 1989, a lucrat ca electronist la Sala Polivalentă şi la laboratoarele fonice ale Facultăţii de Litere şi acum este inginer în cadrul Departamentului de Imagine al Rectoratului Universităţii din Craiova. În plus, a coordonat “activităţi culturale studenţeşti în următoarele locaţii: Casa Studenţilor, Casa Armatei, Aula facultăţii de Medicină, Sala Albastră a Universităţii, RMC, Restaurant Cina, NRG” şi a conceput şi realizat “numeroase MATERIALE PUBLICITARE şi cu funcţii informative (coperte, afişe, pliante, fluturaşi, etichete, şa)”.

Ce nu ne spune CV-ul, ne spune internetul. Pe Niuri Ţui îl găsim într-un număr din Adevărul, din luna august a anului trecut, unde este prezentat ca promotor al celebrei melodii Pinguinul, care începuse deja să facă ravagii în acel moment pe plaja de la Eforie Nord, în faţă la Yacht Club. (foto www.crazydj.ro)

dj niuri Părintele Pinguinului intră în consiliul local Craiova pe lista PDL poze

“Se numeşte Niuri Radu Valenţiu Ţui, este din Craiova şi are 47 de ani. Se ocupă de muzică de foarte mulţi ani, iar în Eforie Nord s-a stabilit în urmă cu 14 ani, după ce a petrecut o perioadă în Costineşti. Când se termină sezonul estival, dar şi în timpul acestuia, când au vreme, el şi grupul „Crazy Dj’s” se ocupă de organizarea multor evenimente, pornind de la petreceri private, nunţi şi botezuri şi mergând pâna la zile ale oraşului în diverse colţuri ale ţării.„Am descoperit «Dansul Pinguinului» mai demult, la o nuntă oltenească. L-am dat în lucru la băieţi, să mai mixeze un pic melodia şi să o facă mai antrenantă. Anul acesta i-am dat drumul pe plajă în Eforie şi a avut un succes nebun”, a declarat MC Niury”, titra la vremea respectivă „Adevărul”.

Mc Niuri poate fi găsit la fel de uşor şi pe Youtube. Iată-l într-un clip din vara lui 2009, în plină acţiune de “pinguinizare” a plajei.

http://www.youtube.com/watch?v=6DdvblgvjnU