Păpușile de la Teatrul „Colibri”, EuroMarionete la Arad

fata babei si fata mosneagului 3 Păpușile de la Teatrul „Colibri”, EuroMarionete la Arad poze

Teatrul pentru Copii și Tineret “Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Arta Animației “EuroMarionete”, organizat de Teatrul “Ioan Slavici” Arad Trupa Marionete.

Această a XV-a ediție a festivalului este onorată de Teatrul “Colibri” din Craiova cu spectacolul Fata babei și fata moșneagului și cu o premieră – expoziția de scenografie Cartea, Păpușa, Povestea – prima ieșire din scenă a păpușilor din spectacolele “Colibri” în afara teatrului lor pentru a-și juca rolul de opere de artă, fiecare cu povestea ei în care a fost odată un creator ce i-a dat formă, un actor care i-a dat viață, un spectator cu care a copilărit. Expoziția va fi deschisă publicului luni, 5 mai 2014, la Librăria Scienta din Arad. Exponatele amintesc titluri jucate pe scena Fabricii de povești electroCOLIBRI precum: Albă ca Zăpada, Poveste japoneză, Motanul Încălțat etc.

AFIS PROGRAM EUROMARIONETE Păpușile de la Teatrul „Colibri”, EuroMarionete la Arad poze

“Expoziţia reface drumul poveştii de la carte la spectacol. Imaginea acestui drum este păpuşa, aşa cum a fost văzută şi pusă-n spectacol de scenograf, regizor, actor. Ea, păpuşa, poartă peste ani umbra mâinilor care au construit-o, au jucat-o, dar şi privirile miilor de copii atraşi în poveste. Fiecare personaj, fiecare bucăţică de decor sau de costum este o pagină din cartea cu poveşti a tuturor copilăriilor. Din perioade diferite, cu stiluri diverse, exponatele (re)compun un crâmpei din istoria de 65 de stagiuni a Teatrului pentru copii şi tineret “Colibri” din Craiova, aducând cu sine inefabilul cărţilor de poveşti întrupat în păpuşă.”Adriana Teodorescu, manager Teatrul “Colibri”

 

Spectacolul Fata babei și fata moșneagului, o dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, scenografia Stefka Kyuvlieva, muzica Alin Macovei Moraru, cu actorii: Oana Stancu, Alis Ianoș, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea, va fi prezentat joi, 8 mai, în cadrul Festivalului Internațional “EuroMarionete” de la Arad.

 

A XV-a ediție a Festivalului Internațional de Arta Animației “EuroMarionete” de la Arad reunește teatre din România, Serbia, Ungaria și din Spania.