Păpăroiu, primar în comuna crepusculară. A treia rundă de tipărit buletine de vot la Gherceşti

paparoiu Păpăroiu, primar în comuna crepusculară. A treia rundă de tipărit buletine de vot la Gherceşti poze

Pentru comuna doljeană Gherceşti, devenită epicentrul minunilor electorale din judeţ, va fi tipărit al treilea rând de buletine de vot pentru alegerile locale. 

Asta după ce primarul localităţii, Cornel Păpăroiu (FOTO CENTRU), şi-a dat seama, mai întâi că buletinele de vot alocate localităţii sunt insuficiente, apoi că sunt greşite.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, prefectura Dolj a dispus, la solicitarea primarului comunei Gherceşti aprobată de BEJ, tipărirea unei noi tranşe de buletine de vot pentru alegerea primarului, a consiliului local, a preşedintelui CJ Dolj şi a consilierilor judeţeni. Asta pentru a face posibilă exprimarea votului pentru tot electoratul din comună, completat pe ultima sută de metri cu peste 500 de deţinători de viză de flotant.

Astăzi s-a consumat un nou episod al epopeei electorale de la Gherceşti, Biroul Electoral Judeţean hotărând să dea liber la tipărirea unei noi tranşe de buletine de vot pentru comuna respectivă. Măsura vine, tot la solicitarea primarului din Gherceşti, după ce s-a descoperit că buletinele de vot pentru alegerea consilierilor locali au fost tipărite în mod greşit.

Eroarea s-a strecurat tocmai pe lista de candidaţi pentru consiliul local Gherceşti a PSD, formaţiune din care face parte şi primarul Păpăroiu, motiv pentru care acesta s-a şi oferit să suporte costurile tipăririi noilor buletine de vot.

Pesediştii au reclamat că lista depusă de ei pentru consiliul local nu coincidea cu cea care figurează pe buletinele de vot, pe buletine fiind inversată ordinea candidaţilor de pe locurile 5, 6 şi 7.

Rămâne de văzut cum a putut scăpa o asemenea eroare preşedintelui şi locţiitorului de la biroul electoral de circumscripţie Gherceşti, care au dat bun de tipar, dar mai ales reprezentantului PSD în biroul de circumscripţie, greşeala fiind sesizată cu doar o săptămână înaintea datei alegerilor.