Până să se stingă de tot entuziasmul centenarului, vin şi statuile omagiale

Centenarul pas cu pas: la un an de la redenumire, apar şi planurile pentru amenajarea Pieţei „Ferdinand I“ şi „Regina Maria“

Un grup statuar închinat cuplului regal care a realizat Marea Unire va fi amplasat în centrul Craiovei, pe Calea Unirii, poziţionat geografic între statuia unchiului Carol I şi cea a nepotului Mihai I, cel care are programat de asemenea un monument omagial în inima Băniei.

Autorităţile municipale au luat decizia creării unei pieţe care să poarte numele Regelui Ferdinand Întregitorul şi al Reginei Maria pe finalul anului trecut, în febra celebrării Centenarului Marii Uniri, printr-o hotărâre a consiliului local. La aproape un an distanţă, edilii vin şi cu o primă iniţiativă care să lege locaţia respectivă de numele foştilor monarhi, alta decât simpla menţionare în scriptele municipale. Piaţa respectivă, situată la intersecţia străzii Lipscani cu Calea Unirii, va fi reamenajată, în ton cu noua denumire oficială.

SF pentru transformarea pieţei

Vom vedea dacă planul municipal va fi pus în aplicare mai rapid decât ideea Marii Uniri la vremea Primului Război Mondial. Deocamdată, mai-marii primăriei ies din „neutralitate” şi fac primul pas: scot la licitaţie studiul de fezabilitate pentru realizarea viitoarei pieţe.

Integral în Indiscret