Palatul “Jean Mihail”, dat la restaurat

m muzeul de arta craiova2 Palatul Jean Mihail, dat la restaurat poze

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a scos la licitaţie restaurarea şi consolidarea Palatului „Jean Mihail”, lucrare de 231 de miliarde de lei vechi. 

Palatul “Jean Mihail”, care adăpostşte Muzeul de Artă din Craiova, este monument istoric, aşa că necesită lucrări extrem de specializate pentru consolidare şi restaurare. Mai marii CJ punctează la licitaţie, în procente egale, preţul oferit de firmele interesate şi capacitatea tehnică.  Termenul-limită de depunere a proiectelor este 26 aprilie.Valoarea estimată a lucrărilor, ce trebuie încheiate în 36 luni, se ridică la 23 de milioane de lei, fără TVA. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), constructorii care vor dori să participe la licitaţia organizată de CJ trebuie să depună o garanţie de participare de 115.000 de lei, precum şi o garanţie de bună execuţie, ce se ridică la 10 la sută din valoarea estimată a contractului. În plus, trebuie să demonstreze că au avut în ultimii trei ani o cifră de afaceri de 450 de miliarde de lei vechi.

O cerinţă suplimentară impusă de autorităţile judeţene este ca firmele care se prezintă la licitaţie să deţină un „certificat emis de Ministerul Culturii si Cultelor pentru desfasurare de activitati de executare lucrari in domeniul monumentelor istorice, aflat in termen de valabilitate si a unui extras din Registrul operatorilor economici din domeniul protejarii monumentelor istorice”.