PAGINI MUZICALE CELEBRE DIN BALETE RUSE

FILARMONICA „OLTENIA” CRAIOVA STAGIUNEA 75  VINERI,  22  OCTOMBRIE  2021,  ORA  19:00

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA” – PAGINI MUZICALE CELEBRE

DIN BALETE RUSE

 

 

DIRIJOR

DUMITRU  CÂRCIUMARU

 

            Filarmonica „Oltenia” Craiova invită publicul  – vineri, 22 octombrie 2021, ora 19:00 –  să asculte muzică din balete celebre ruse: „Romeo Și Julieta”, suitele nr. 1 şi nr. 2, op. 64 (selecțiuni) de Serghei Prokofiev,  „Frumoasa din pădurea adormită”, suita de balet, op. 66a (selecțiuni) şi „Lacul Lebedelor”, suita de balet, op. 20a de Piotr Ilici Ceaikovski.

            La pupitrul Orchestrei  Simfonice  a  Filarmonicii  „Oltenia” Craiova se va afla dirijorul  Dumitru  Cârciumaru, deseori invitat în Italia, Spania, Franța, Elveția, Germania, Rusia, Ucraina şi România.

 

 

DUMITRU  CÂRCIUMARU

Dumitru Cârciumaru a absolvit succesiv Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” (2004) și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializările Dirijat simfonic și Canto academic, la clasa reputatului profesor Mihail Secikin (2009). În perioada 2011-2013 a urmat cursuri de master cu maestrul Gheorghe Mustea și, de asemenea, cu maestrul Vladimir Ponkin (Leipzig, 2011). Dumitru Cârciumaru a devenit dirijor al Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici” în 2010, la doar 24 ani, iar în 2011 dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

Deseori invitat în Italia, Spania, Franța, Elveția, Germania, Rusia, Ucraina și România, amplul său repertoriu cuprinde spectacole de operă și balet, programe simfonice și vocal-simfonice clasice și contemporane.

Dirijor al Operei Române Craiova (din 2018), Dumitru Cârciumaru a fost aplaudat de melomani pentru conducerea muzicală a mai multor reprezentații, printre care „Unirea cea Mare”, spectacolul-eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

 

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

            Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

            Telefon: 0251.414.698

            Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00

 

Accesul publicului este limitat la 50% din capacitatea sălii, pe bază de certificat covid. Se vor respecta măsurile de siguranţă medicală.

 

***********************************************

            Ramona Bădescu

Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova