Pact Primărie – Mitropolie pentru Sf. Ilie

olguta irineu Pact Primărie   Mitropolie pentru Sf. Ilie poze

Municipalitatea craioveană preia de la Mitropolia Olteniei aproximativ 1000 de metri pătrați în centrul orașului, urmând să amenajeze perimetrul din jurul bisericii Sf. Ilie în cu aria pilot a Centrului Vechi.

Primarul Lia Olguța Vasilescu și Mitropolitul Olteniei Irineu au vizitat azi zona, cu planșele noii fețe a amplasamentului în față. Municipalitatea are în plan demolarea împrejmuirii și transformarea curții lăcașului de cult în zonă de promenadă, dotată printre altele, cu „zid de cetate”, statui și pavaj de granit.

„Vreau să mulţumesc SfinţieiSalepentru că ne-a ajutat să facem din zona centrală un loc mai frumos pentru toată lumea. Am primit în folosinţă gratuită un teren de peste 1.000 mp în care vom amenaja o piaţetă. Clădirile din jurul bisericii vor fi şi ele reabilitate. Este şi cazul fostului Restaurant Oltenia, acolo unde Mitropolia deţine o parte importantă în proprietate şi care ne va permite să refacem zidul exterior. Eu sper că va fi un loc de promenadă.  Întreaga zonă se va schimba, vor fi amplasate multe statui, va fi un proiect inedit“, a declarat primarul Olguţa Vasilescu.

sf ilie craiova Pact Primărie   Mitropolie pentru Sf. Ilie poze

Mitropolitul Olteniei a precizat la rândul său că lăcașul de cult din centrul Craiovei urmează a fi reabilitat printr-un proiect pe fonduri europene.