Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel în concert la La Vida Bistro & Pub

comunicatus  Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel în concert la La Vida Bistro & Pub poze

La mijlocul acestei săptămâni – mai precis miercuri, 28 martie, Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel vor poposi în Bănie cu spectacolul “Pentru EA”, un concert acoustic live, cu improvizaţii din mai multe genuri muzicale, flamenco-pop-folk. “Pentru Ea” este inclus în turneul de primăvară al celor doi muzicieni, turneu care a debutat la Cluj la începutul lunii martie şi pe care-l continuă în mai multe oraşe, fiind un omagiu adus doamnelor şi domnişoarelor, mamelor, surorilor şi muzelor din viaţa noastră.

Spectacolul va fi o fiesta de chitări clasice, acoustice, muzicuţe, ukulele, kajon, elemente de percuţie, poezie şi se va desfăşura în La Vida Bistro & Pub (fostul Cafe Agop), str. Traian Demetrescu nr. 10, începând cu orele 21.00. În cadrul concertului, Ovidiu Scridon va prezenta şi volumul de versuri recent apăut la Editura Tritonic “Portretul unui gând”, care-a avut lansarea oficială în cadrul serilor „Bocancul Literar” din Bucureşti, pe 11 martie, şi pe 23 martie în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică – Braşov 2012.

Ne face plăcere să vă invităm miercuri, 28 martie, la conferinţa de presă susţinută de Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel, în La Vida Bistro & Pub (fostul Cafe Agop), str. Traian Demetrescu nr. 10, începând cu orele 18.30.

Născut în oraşul Tîrnăveni din judeţul Mureş, Ovidiu Scridon este fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flăcara, motiv pentru care este atras de chitară încă din vremea în care învaţă să scrie şi să citească. După absolvirea Academiei de Studii Economice Bucureşti, în anul 1996, Ovidiu face primele înregistrări în studioul B’inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.

În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care îşi face debutul artistic, în cadrul manifestărilor studenţeşti: festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996, una dintre piesele lui este declarată oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi, pentru o scurtă perioadă de timp, este membru al Cenaclului „Totuşi Iubirea”.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.

După o perioadă de pauză, Ovidiu Scridon reapare pe scena românească la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale. Absolvent de filologie (germană-franceză), studii pe care le-a făcut la Cluj-Napoca, Silvan Stâncel mărturiseseşte că „prima lui iubire” a fost şi va rămâne chitara: chitara flamenco, chitara clasică, chitara sub toate formele ei. Îşi compune singur piesele, atât pe cele instrumentale, cât şi pe cele vocale. De-a lungul timpului a câştigat numeroase premii la Festivaluri Naţionale de Folk.