Over4, proiectul care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon 2019, a obținut pre-certificarea GREEN HOMES

Over4, proiectul care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon 2019, a obținut pre-certificarea GREEN HOMES, în urma evaluării din etapa de proiectare.

Casa Over4 a fost concepută având în vedere eficiența energetică, sănătatea și bunăstarea ocupanților, folosind soluții moderne și prietenoase cu mediul care includ materiale și echipamente premium.

green Over4, proiectul care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon 2019, a obținut pre certificarea GREEN HOMES poze

 

Printre soluțiile implementate se numără: structură modulară din lemn cu impact de optimizare a materialelor și de reducere spre zero a cantității de deșeuri din construcții generate, care vor fi transformate în decorațiuni și mobilier; infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă pe cinci fracții, pe perioada de operare; reducerea efectului de insulă de căldură prin folosirea unor materiale cu Index ridicat de Reflexie Solară pentru acoperiș; irigații eficiente; obiecte sanitare cu debit redus; un sistem inteligent de management al clădirii (BMS); eliminarea poluării luminoase nocturne și  reducerea consumului de energie; mobilier din lemn și produse lemnoase certificate FSC;  casa Over4 este autonomă, fiind echipată cu un sistem fotovoltaic și produce de 3 ori mai multă anergie electrică decât consumă, iar surplusul de energie este folosit pentru încărcarea mașinilor electrice.

 

Casa Over4 este acum deschisa publicului in Bucuresti si poate fi vizitata pana pe 10 iunie. Mai multe informatii despre programul de vizitare gasiti aici.

 

Sistemul de certificare GREEN HOMES încurajează transformarea pieței rezidențiale din România, stimulând construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpăra. Acesta a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum: defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor în timpul construcției și în timpul operării clădirilor.

GREEN HOMES este asociat programului Ipoteca Verde prin care băncile partenere recompensează riscul investițional scăzul asociat achiziționării unei locuințe verzi.  Programul Ipoteca verde oferă credite ipotecare la costuri reduse pentru potențialii cumpărători, interesați de achiziționarea unei locuințe certificate Green Homes, de către Romania Green Building Council. Criteriile aplicate vizează în principal eficiența energetică superioară și considerente de mediu.

În același timp, echipa Over4 lansează campania de crowdfunding #Together4Better pentru a strânge fondurile necesare pentru deplasarea echipei și participarea cu succes în competiția Solar Decathlon Europe din iulie anul acesta, unde reprezintă cu mândrie România. Mai multe detalii pe site. RoGBC susține echipa Over4 prin servicii de certificare în programul Green Homes și Green Mortgage. În plus, RoGBC oferă cursuri și înregistrare gratuită în programul ”Green Homes Accredited Professional” pentru toți cei care susțin și sponsorizează echipa pentru a participa cu succes la competiție.

Sistemul de certificare GREEN HOMES asociat unui credit ipotecar preferențial – Ipoteca Verde, gestionat de RoGBC este finalist in categoria “Lider de proiect” in cadrul European Union Sustainable Energy Week Awards, care recunoaște  “inovare excepțională in eficiență energetică și surse regenerabile de energie”.