Forţa Legii: Ultimatum şi pichetări la sediile puterii din toată ţara

paine pdl Forţa Legii: Ultimatum şi pichetări la sediile puterii din toată ţara poze

Sindicaliştii de la “Forţa Legii” anunţă noile acţiuni de protest convenite de confederaţiile sindicale.

Sediile PDL, UNPR şi UDMR vor fi pichetate de sindicalişti în fiecare vineri, în cazul în care cele cinci revendicari sindicale nu vor fi soluţionate până pe 22 octombrie urmând un mega-miting în Bucureşti şi întreruperea lucrului în toată ţara.

“In urma intalnirii de miercuri, 6 oct. 2010, din Capitala, a Birourilor Executive ale celor 5 Confederatii sindicale reprezentative s-a stabilit urmatorul program de actiuni:

In fiecare zi de vineri, incepand cu data de 15 octombrie 2010, urmata de 22 octombrie 2010, se vor organiza pichetari in comun, in fiecare judet si in municipiul  Bucuresti, la sediile  partidelor de guvernamant: PD-L, UDMR, UNPR, iar reprezentantii celor cinci confederatii vor picheta, intr-o actiune comuna, locuintele parlamentarilor din arcul guvernamental.

Obiectivele si cerintele comune sunt:
1. NU disponibilizarilor
2. NU promulgarii legii pensiilor
3. NU modificarii Codului Muncii
4. NU pomana, ci salariul minim garantat in plata la 750lei
5. NU unei noi legi de salarizare unice in sectorul bugetar, revenirea la vechile salarizari.

In paralel, reprezentantii celor cinci confederatii sindicale vor organiza la Parlamenul Romaniei intalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor acestor grupuri fata de propunerile sindicatelor.

Pe data de 22 octombrie 2010, Confederatia Nationala Sindicala �Cartel ALFA�, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania � �Fratia�, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Sindicala Nationala �Meridian� vor reevalua rezultatul tuturor acestor actiuni si raspunsurile primite.

Daca evaluarea va fi nesatisfacatoare, sindicatele vor organiza o manifestare de protest in fata Parlamentului Romaniei si vor intrerupe lucrul in mod voluntar in toata Romania”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul sindicaliştilor de la “Forţa Legii”.