Oprea îl interpelează pe Boc: Şcolile au rămas nepăzite!

m ringo mario stroe Oprea îl interpelează pe Boc: Şcolile au rămas nepăzite! poze

Senatorul PNL de Dolj Mario Ovidiu Oprea în interpelează pe primul ministru pe tema siguranţei în şcoli, în urma tragicului eveniment de la Arghezi. 

Parlamentarul liberal spune că şcolile au rămas nepăzize după ce mulţi paznici au părăsit serviciul din cauza salariilor mici, iar angajarea altora e imposibilă, posturile bugetare fiind îngheţate prin ordonanţă de Guvern.

“Îi voi adresa o interpelare premierului, legată de tragicul eveniment produs la Craiova pe 7 octombrie 2010, când un elev a fost ucis de un tânăr în preajma liceului Tudor Arghezi. Revine în prim plan problema siguranţei în şcolile din România. Din cauza salariilor mici, paznicii din şcoli au plecat în căutarea de alte slujbe mai bine plătite. E o pierdere foarte mare atunci când vorbim de siguranţa din şcolile din România. Au rămas şcolile nepăzite. Adesea bariera e ridicată de femeia de serviciu sau chiar de nimeni. Statisticile sunt îngrijorătoare. Conform Organizaţiei Salvaţi Copiii România, 70 la sută din elevi se tem de comportamentul agresiv al colegilor de şcoală. De asemenea, un studiu al Institutului Naţional de Criminologie arată că două treimi din dintre minorii care au ajuns în instanţă erau elevi la data comiterii de infracţiuni. Şcolile au rămas fără aceşti paznici, dar nu pot angaja alţii pentru că e o ordonanţă de urgenţă blochează aceste posturi”, a declarat senatorul Mario Ovidiu Oprea.

http://www.youtube.com/watch?v=p2aCWWugQiw