Oprea: „Alianţa Blaga/Gorghiu/Geoană/Vanghelie” are doar 47 de senatori. Și pesediști au votat pro-Vosganian

                                                                                                           

Domnul Ponta, prin politica sa de Twitter, fragmentată şi incompatibilă cu realitatea, a lansat o nouă afirmaţie mincinoasă, menită să decredibilizeze acţiunile PNL, priorităţile premierului nefiind nici la ora actuală buna guvernare sau „reciclarea” comportamentală. Afirmaţia potrivit căreia „Alianţa Blaga/Gorghiu/Geoană/Vanghelie” ar fi favorizat prin votul din plen „cazul Vosganian” este una falsă care păstrează nota agresivă a unui partid scufundat. În calitate de secretar al ședinţei de ieri, îl anunţ pe domnul premier, direct şi nu pe surse că, matematic vorbind, numărul de 71 de voturi valabil exprimate împotriva începerii urmăririi penale a lui Varujan Vosganian nu putea fi atins fără votul senatorilor PSD, în condiţiile în care în sală au fost 42 de senatori liberali, iar colegii ce îl însoţesc pe domnul Geoană sunt cinci la număr cu tot cu dumnealui.

Faptul că Senatul a respins hotărârea privind cererea de urmărire penală a lui Vosganian, cerere formulată de DIICOT, denotă o situaţie surprinzătoare, supărătoare, care nu poate fi însă asociată sau anexată vreunei decizii comune din interiorul  PNL.

Din păcate, ieri a existat un precedent, în antiteză cu convingerile liberale şi nu lacrimile domnului Vosganian de la sfârşitul propriului discurs au făcut diferenţa de vot, ci faptul că pe scena politică există încă personaje care înfrânează cursul firesc al unui act de justiţie imparţial. Şi ca să îi întorc replica domnului premier, cea mai mare greşeală şi totodată o dovadă de consecvenţă este prezenţa sa în fruntea Guvernului. Acelaşi care nu şi-a schimbat priorităţile şi nici năravul.

 

 

 

Senator Mario Ovidiu Oprea

PNL Dolj