Operaţiunea “Show me the money” la Primărie. Olguţa vrea câteva zeci de miliarde de la chioşcari

primarie 009 Operaţiunea Show me the money la Primărie. Olguţa vrea câteva zeci de miliarde de la chioşcari poze

Primăria Craiova decalnşează o amplă acţiune de control comercial printre societăţile din municipiu, bănuite că au tras chiulul la plata dărilor către buget. 

Chioşcurile, tarabele şi buticurile din oraş vor fi luate la purecat şi verificate la acte de reprezentanţii primăriei, sarcina fiind dată în sarcina Poliţiei Locale.

Mai marii primăriei spun că patronii trebuie să cotizeze la bugetul local, suma dată dispărută la capitolul venituri fiind de câteva zeci de miliarde de lei vechi.

“Avem 6000 de societăţi comerciale din Craiova, dar de la 3000 dintre ele nu plătesc nimic. Unele dintre ele nu au nici maăcar acord de la primărie. Din estimările noastre, am putea recupera o sumă de 20 – 30 de miliarde de lei vechi. Cu banii aştia am putea construi adăpostul canin, fără să mai umblăm după alte reurse”, spune Lia Olguţa Vasilescu.

Banii pe care speră să-i recupereze primăria reprezintă contravaloarea taxelor pentru acordul unic, autorizaţiile de funcţionare, ori pentru vizele anuale datorate de societăţile comerciale.